Onverwachte kosten voor bezitters van zonnepanelen: Dit gaat extra geld kosten vanaf juni!

zon 1jpg

Mocht je kort geleden geïnvesteerd hebben in zonnepanelen vanwege het vooruitzicht van goedkopere en duurzamere energie, dan bestaat de mogelijkheid dat je voor een onverwachte verrassing komt te staan.

Mensen die middels zelf opgewekte stroom genoten van lagere energiekosten, kunnen door nieuwe overheidsmaatregelen veranderingen verwachten in hun financiële voordelen.

Vanaf juni zal de vergoeding die je krijgt voor elke kilowattuur die je aan het netwerk teruglevert, aanzienlijk verminderd worden.

Laten we eens kijken naar de impact van deze verandering op jou en op welke manier het je financiële situatie zou kunnen beïnvloeden.

De overheid heeft besloten de vergoeding voor teruggeleverde energie aan te passen. Voorheen konden eigenaren van zonnepanelen hun overtollige elektriciteit verkopen aan het net tegen tarieven die vergelijkbaar waren met de kosten van ingekochte stroom.

Vanaf juni van dit jaar zal de vergoeding voor de energie die je teruglevert echter minder zijn.

Het basisidee achter de aanschaf van zonnepanelen was initieel simpel: investeer in de installatie en bewaar op lange termijn geld op je elektriciteitsrekening terwijl je tevens bijdraagt aan een milieuvriendelijkere planeet.

Echter, met de verlaagde tarieven voor teruggeleverde stroom zullen de financiële voordelen verminderen, waardoor de terugverdientijd van je investering langer zal zijn.

Er zal nog steeds bespaard worden op de aankoop van stroom, echter zullen de inkomsten uit teruglevering duidelijk minder zijn.

Volgens deskundigen kan deze verandering in het beleid de populariteit en financiële aantrekkelijkheid van zonnepanelen in Nederland ondergraven.

“Deze maatregel kan een significante impact hebben op de beslissing van huiseigenaren om in zonne-energie te investeren. Het verandert de economische berekening aanzienlijk,” merkt een vooraanstaand energieanalist op.


Het is mogelijk dat dit de transitie naar duurzame energie in Nederland beïnvloedt.


Wat vind jij van deze nieuwe regel van de overheid? Laat je mening achter op onze Facebook-pagina.


Bron: mamasenomas

Deze maatregel is toch niet normaal!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven