Nederland krijgt deze zomer te maken met veel extremen: Dit kunnen we verwachten!

temp 1jpg

Recente voorspellingen van meteorologen suggereren dat de Nederlandse zomer van 2024 behoorlijk extreem zal zijn.

Na een natte herfst, winter en lente kijken velen uit naar een periode van droogte voor een beetje rust.

Echter, deskundigen van ‘Weeronline’ voorspellen juist een warme zomer met mogelijk recordbrekende temperaturen die regelmatig boven de 30 graden uit zullen stijgen.

Meteoroloog Jordi Huirne waarschuwt voor langdurige hittegolven die hij omschrijft als ‘monsterhitte’, een fenomeen dat vaker voorkomt door klimaatverandering.

De voorspellingen op lange termijn geven aan dat de kans groot is dat we deze zomer te maken zullen krijgen met deze extreme warmte, met een betrouwbaarheid van 60%.

Bovendien voorspelt men behoorlijk hevige onweersbuien als onderdeel van dit wispelturige weersysteem.


Er wordt een trend naar steeds extremere weersomstandigheden voorspeld, waardoor Nederlanders zich mogelijk moeten voorbereiden op zowel hittegolven als intense regenval.


Naarmate de zomer nadert, zal de exacte timing en het verloop van deze gebeurtenissen nauwlettend worden gevolgd.

1. Slecht nieuws voor mensen die niet tegen extreme hitte kunnen! 2. We mogen ons borst gaan nat maken! 3. Deze zomer extreme temperaturen en heftige regen! 4. Er zullen hier mensen heel blij van aan worden! 5. Slecht nieuws voor mensen die niet tegen extreme hitte kunnen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven