Heb je iets niet gescand bij de zelfkassa? Dit kan je twee straffen opleveren!

1717178933 scan 1jpg

Heb je weleens gemerkt dat je bij de zelfscankassa een item niet hebt afgerekend?

Soms gebeurt dit per ongeluk en dat kan onbedoelde gevolgen hebben, zoals gezien worden als een winkeldief door medewerkers.

Het aantal diefstallen in supermarkten stijgt, met Jumbo die een toename van 60% heeft geregistreerd, waarvan een derde bij de zelfscankassa’s plaatsvond.

Over incidenten in hun winkels heeft Albert Heijn geen specifieke cijfers vrijgegeven.

Om deze trend aan te pakken, voeren winkeliers strengere controles uit, waaronder het gebruik van moderne camerasystemen om verdacht gedrag te detecteren.

Ook wordt de tijd die je in de winkel doorbrengt in de gaten gehouden. Een langere winkeltijd verhoogt de kans op een controle bij de zelfscan.

Bij een dergelijke controle kan blijken dat je een product niet correct hebt gescand, ongeacht of dit opzettelijk of per ongeluk was.

De gevolgen van deze situatie kunnen echter vervelend zijn en variëren op basis van de reactie van de winkelmedewerker.

Sommige medewerkers voegen gewoon het product toe aan je bon, terwijl anderen een onderzoek naar de kwestie starten.

Als de winkelmanager vermoedt dat het opzettelijk was, kan de zaak worden overgedragen aan de autoriteiten, wat eventueel juridische consequenties met zich mee kan brengen.

Dit kan resulteren in diverse consequenties, variërend van een boete van € 181 tot een verbod om die winkel te betreden.

Al met al, kan dit leiden tot aanzienlijke problemen. Daarom is het altijd belangrijk om al je producten correct te scannen om onplezierige situaties te voorkomen.

1. Het bewust niet scannen gebeurt vaak!
2. De boete is hoog en dat kan jou ook treffen!
3. De gevolgen van deze actie zijn ernstiger dan men denkt!
4. Velen zijn niet op de hoogte van mogelijke gevolgen naast de boete!
5. Wees extra voorzichtig bij het controleren, want de consequenties zijn niet prettig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven