Woningbouw komt in actie: Gezin heeft al maanden geen huur betaald!

mkojpg

Een gezin met jonge kinderen ziet zich genoodzaakt om hun woning te verlaten, na een periode waarin ze de huur niet konden betalen.

In een ontroerend verhaal vertelde vader Joshua aan The Sun dat ze nu slechts kunnen afwachten totdat ze uit hun huis worden gezet.

Het gezin, bestaande uit vader Joshua, moeder Amy die zwanger is van hun vierde kind en hun jongste kind van slechts 13 maanden oud, heeft het financieel moeilijk doordat ze moeten rondkomen van een uitkering.

De woning waarin ze verblijven staat op naam van Victoria Robertshaw, de overleden ex-vriendin van Joshua.

Na het overlijden van Victoria besloot Joshua in het huis te blijven wonen, waarbij later ook zijn nieuwe vriendin, Amy, introk.

Ondanks hun verblijf in de woning zonder toestemming en het niet betalen van huur gedurende vele maanden, staan ze juridisch gezien zwak.

Ondanks diverse opties aangeboden door de gemeente Barnsley, hebben Joshua en Amy deze geweigerd uit angst dat dit hun gezin uit elkaar zal drijven.

Hoewel Sanctuary Housing pogingen heeft ondernomen om te helpen, is er een uitzettingsbevel uitgevaardigd door de rechter op 31 januari.

Oorspronkelijk diende het gezin binnen zeven dagen te vertrekken, maar momenteel verblijven ze nog steeds in de woning.

Gemeenteraadslid Jenny Platts heeft aangegeven dat er actief gezocht wordt naar alternatieve huisvesting voor het gezin.

Joshua en Amy zijn echter standvastig en wachten op verdere ontwikkelingen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven