Veel veranderingen op komst volgens Geert Wilders: ‘Positieve ontwikkelingen voor Nederland’

WhatsApp Image 2024 05 14 at 142119 1jpg

Op donderdagochtend lanceerde PVV-leider Geert Wilders het nieuwe akkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB met de woorden “De zon gaat weer schijnen in Nederland”.

Wilders toonde trots op het bereikte resultaat en verklaarde met trots: “Er gaat een nieuwe wind waaien.”. Het enthousiasme van Caroline van der Plas van BBB was duidelijk merkbaar doordat ze nauwelijks had geslapen.

Bizarre juice over minder fraaie kant Caroline van der Plas: ‘eigenlijk een schrijnend verhaal’

Zij uitte haar waardering voor haar collega-partijleiders: “Drie toppers,” zei ze vol enthousiasme. De vier partijleiders erkennen dat het bereiken van deze overeenkomst niet zonder uitdagingen was.

Grote irritatie bij Caroline van der Plas: ‘Mag ik nog ademen mensen?’

Wilders spoort zijn collega’s van VVD, NSC en BBB aan om te blijven investeren in hun samenwerking. NSC-leider Pieter Omtzigt voorspelt al dat er spanningen zullen zijn tussen de toekomstige coalitiepartijen.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Tijdens de presentatie van het akkoord werd dank uitgesproken door Wilders naar zijn mede-onderhandelaars, waarbij de noodzaak van voortdurende investering in de politieke samenwerking werd benadrukt.

De afgelopen zes maanden werden gekenmerkt door moeizame onderhandelingen, met onderlinge conflicten en wantrouwen.

“Er waren momenten waarop we twijfelden of het zou lukken,” merkte VVD-leider Dilan Yesilgöz op. “We hebben veel doorstaan, maar hier zijn we dan.”

Omtzigt voorspelt dat er nog obstakels zullen zijn tussen de “vier behoorlijk verschillende partijen”: “U zult een grotere diversiteit zien dan u gewend bent van een coalitie.”

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

“We nemen onze verantwoordelijkheid,” reageerde Yesilgöz voorzichtig op de vraag of ze blij is met de deal.


Tijdens de presentatie benadrukten de vier partijleiders hun belangrijkste speerpunten. Wilders legde vooral de nadruk op de strenge asielparagraaf, terwijl de VVD tevreden is over defensie, veiligheid, blijvende steun voor Oekraïne en lastenverlichting.


Omtzigt benadrukte bestaanszekerheid, met name de verlaging van de energieaccijns en een bouwimpuls van 7 miljard euro.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Voor BBB sprak Van der Plas vol enthousiasme over versoepelingen voor boeren, tuinders en de visserij. Ze toonde haar tevredenheid over haar “drie fantastische nieuwe bondgenoten” met de woorden: “Het resultaat mag er zijn.”

Groot alarm: Caroline van der Plas moet programma afbreken na bericht van zoon!

Geert Wilders deelt een aantal van zijn grote plannen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven