Vrouw laat haar wenkbrauwen tatoeeren: ‘Ik zie er afschuwelijk uit’

wbr 1jpg

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun wenkbrauwen te laten tatoeëren om ze meer opvallend te maken, een beslissing die voor sommigen echter dramatische gevolgen kan hebben.

Een veelgebruikte methode hiervoor is microblading, vooral geliefd bij vrouwen met lichte wenkbrauwhaartjes. Het stelt hen in staat hun wenkbrauwen te accentueren zonder dagelijks make-up aan te brengen.

Microblading wordt beschouwd als semi-permanente make-up, omdat de inkt na verloop van tijd vervaagt en regelmatig moet worden bijgewerkt voor het gewenste resultaat.

Tijdens de microbladingprocedure worden fijne lijntjes in de bovenste huidlagen aangebracht met behulp van kleine naalden en inkt.

Vanwege de minder invasieve aard van microblading dan traditionele tatoeages, vervaagt de inkt na verloop van tijd waardoor er een semi-permanente tatoeage ontstaat.

Hoewel microblading over het algemeen veilig is bij een goed opgeleide professional, zijn er helaas gevallen waarbij het mis kan gaan.

Daarom is het essentieel om een gecertificeerde professional te kiezen voor microblading om dergelijke ongelukkige situaties te voorkomen.

Een schrijnend voorbeeld van de risico’s van microblading is een vrouw die uiteindelijk met vier wenkbrauwen eindigde na een mislukte behandeling.

Dit verhaal benadrukt het belang van zorgvuldige selectie van de juiste specialist voor dergelijke cosmetische ingrepen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven