Je had je oude Flippo’s moeten bewaren: Dit kunnen ze waard zijn!

flipjpg

Herinner je je nog de Flippo’s uit de jaren 90? Deze kleine schijfjes waren erg geliefd en zorgden voor een ware verzamelwoede onder jongeren.

Deze Flippo’s werden bij een zak chips geleverd en konden verzameld worden in speciale Flippomappen.

Hoewel de Flippo’s nu minder bekend lijken, kunnen ze nog steeds waardevol zijn.

Heb je nog een oude Flippomap op zolder liggen? Dan kan het de moeite waard zijn om deze weer tevoorschijn te halen. Zeldzame Flippo’s kunnen namelijk aanzienlijke bedragen opbrengen.

Exemplaren met drukfouten zijn zeldzaam, maar kunnen aanzienlijk meer waard zijn. Op platforms zoals Marktplaats worden ze soms verkocht voor gemiddeld 15 euro per stuk.


Naast de Joker Flippo’s zijn er ook Super Jokers die ongeveer acht euro waard kunnen zijn in goede staat. Deze Super Jokers dienden als aanvulling voor ontbrekende Flippo’s in verzamelingen.


Ook zijn er zeer zeldzame kerstflippo’s uit 1996 die werden uitgedeeld aan het personeel van Smiths.


Deze zeldzame exemplaren komen nauwelijks op de markt, maar als ze beschikbaar zijn, kunnen de prijzen aanzienlijk zijn. Over het algemeen kan het dus gunstig zijn voor Flippo-verzamelaars om hun verzameling eens grondig te bekijken.

1. Ik had die map nooit moeten weggooien!
2. Heb jij de gevulde map nog? Dit kan het je opleveren!
3. Beetje jammer dat ik al mijn flippo’s vroeger weg heb gedaan
4. Veel mensen zullen nu wel balen!
5. Bewaren was dus veel beter geweest!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven