Veel mensen weten niet wat te doen met het deurtje van de wasmachine na gebruik.

wasm 1jpg

Er zijn in onze dagelijkse huishoudelijke routine vaak kleine dingen die makkelijk over het hoofd gezien worden en toch een grote impact kunnen hebben op onze apparaten en kleding.

Eén van die dingen is hoe we onze wasmachine behandelen na een wasbeurt.

Velen sluiten meteen de deur van hun wasmachine na het wassen van kleding.

Hoewel dit ordelijk lijkt, kan het onverwachte gevolgen hebben voor zowel machine als kleding.

Aanbevolen wordt om na gebruik de wasmachinedeur op een kiertje te laten staan. Dit eenvoudige gebaar kan aanzienlijk verschil maken.

“Het is het beste om de deur van je wasmachine op een kier te laten staan na elke wasbeurt. Dit geeft het vocht de kans om te ontsnappen en voorkomt onaangename geurtjes,” luidt het advies.


Door het open laten van de deur kan de vorming van schimmels en onaangename geuren worden voorkomen, wat zowel de machine als je kleding ten goede komt.


Niet alleen de deur, maar ook het zeepbakje van de wasmachine verdient extra aandacht door het na gebruik open te laten.


Het open laten van het zeepbakje helpt om de binnenkant van de machine te laten drogen en voorkomt dat achtergebleven water latere problemen kan veroorzaken.


Indien het niet mogelijk is om direct na het wasprogramma de was op te hangen, is het van essentieel belang ten minste de deur open te houden.


Het laten van natte was in de machine kan leiden tot de groei van bacteriën en schimmels, en dat kan resulteren in ongewenste geurtjes die moeilijk te verwijderen zijn. Een open deur kan dit risico aanzienlijk verminderen.


Deze simpele handelingen kunnen de levensduur van de wasmachine aanzienlijk verlengen.

Door het verlengen van de levensduur van je wasmachine, kun je zorgen voor frissere en schoner ruikende kleding.

Het brengt voordelen met zich mee voor zowel je huishoudelijke apparaten als je alledaagse comfort, en dit met minimale inspanning.

Ik wist het eigenlijk ook niet…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven