Waarom je handdoeken en theedoeken apart moet wassen: tips van deskundigen!

hdo 1jpg

“Hoewel je misschien denkt dat het handig is om je handdoeken en theedoeken samen te wassen, adviseren experts om dit te vermijden,” aldus deskundigen.

Experts leggen uit waarom apart wassen voordelen heeft. Volgens een schoonmaakprofessional, aangehaald door Better Homes and Gardens, is het aan te raden om verschillende soorten handdoeken apart te houden tijdens het wassen.

Dit advies geldt voor handdoeken die worden gebruikt in de keuken, maar ook voor handdoeken die bestemd zijn voor je gezicht, lichaam en handen.

Hoewel het wellicht ongebruikelijk lijkt en veel mensen alles in één keer willen wassen, heeft deze aanbeveling een goede reden.

De schoonmaakexpert benadrukt dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen kan verhogen.

“Maar elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?” Dit is afhankelijk van factoren zoals de temperatuur van de was en de hoeveelheid wasmiddel die wordt gebruikt.

Door te wassen met te koud water en onvoldoende wasmiddel kan de was er bedrieglijk schoon uitzien ten opzichte van de werkelijkheid.

Om dit te voorkomen wordt aangeraden om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken dienen op negentig graden gewassen te worden, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden wordt geadviseerd.

Bovendien is het verstandig om handdoeken uiterlijk na vier dagen van gebruik te wassen voor optimale hygiëne.

1. Er zijn maar weinig mensen die dit dus weten!
2. De kans is groot dat we het allemaal verkeerd doen!
3. Ik heb dit dus nooit geweten! Tijd voor verandering…
4. Dit risico zit er aan vast als je het tegelijk gaat wassen.
5. Om heel eerlijk te zijn doe ik het dus al vanaf het begin fout!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven