Max Verstappen is het er absoluut niet mee eens: ‘Dit is gewoon walgelijk’😲🙏

Bij de Grote Prijs van Hongarije hebben een aantal aanhangers van Max Verstappen merchandise producten van Lewis Hamilton in brand gestoken.

Max Verstappen laat weten dat hij geen goed woord over heeft voor deze actie en noemt het dan ook “walgelijk”.

Afgelopen weekend doken er op social media daarvan beelden op. “Dat is natuurlijk onacceptabel”, zei de Formule 1-coureur nadat hij de race gewonnen had op de Hungaroring.

“Ik ben het hier absoluut niet mee eens, dit is gewoon walgelijk. Maar over het algemeen denk ik dat de meerderheid van de supporters tijdens de race en ook bij de podiumceremonie voor iedere coureur heeft gejuicht. Zo moet het ook zijn. Maar die video’s over het verbranden van merchandise vind ik walgelijk.”

Een dag voor de race in Hongarije lanceerde de Formule 1 de campagne ‘Drive It Out’. Deze beelden werden massaal verspreidt.

Een behoorlijk aantal coureurs, waaronder Max Verstappen, Lewis Hamilton en FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem riepen in een videoboodschap op tot meer respect en verbinding, ook online.

Enkele weken geleden ging het ook al mis bij de Grote Prijs van Oostenrijk in Spielberg. Een aantal Nederlandse Formule 1 fans misdroegen zich behoorlijk. 

Op scial media deden vooral vrouwen melding van gedrag dat absoluut onacceptabel was. Ook hier overschreden aanhangers van Verstappen een grens.

In Boedapest was de zogeheten ‘Orange Army’ weer flink vertegenwoordigd. De fans zagen Verstappen vanaf de tiende startplek naar de overwinning scheuren.

Het Formule 1-seizoen gaat eind augustus weer verder in België, eerst is er een korte zomerstop. Vervolgens zal de race worden voortgezet op Zandvoort.

Scroll naar boven