Waarom chocolade echt goed voor je is: De wetenschap ontrafeld.

Al eeuwenlang wordt chocolade door vrouwen (en mannen!) over de hele wereld geliefd. Maar afgezien van de onmiskenbare heerlijke smaak, zijn er ook gezondheidsvoordelen aan verbonden? Het antwoord is ja! Hier is waarom je je niet schuldig hoeft te voelen over je volgende chocoladeverwennerij.

  • Hart- en vaatziekten: Donkere chocolade bevat flavonoïden, antioxidanten die de gezondheid van het hart bevorderen door de bloeddruk te verlagen en de bloedvaten flexibeler te maken.
  • Stemming booster: Chocolade bevat fenylethylamine (PEA), dezelfde chemische stof die je hersenen vrijgeven als je verliefd bent. PEA moedigt je hersenen aan om feel-good endorfines vrij te geven.
  • Goed voor de huid: De antioxidanten in donkere chocolade beschermen de huid tegen schadelijke UV-stralen en voorkomen zo zonnebrand en huidveroudering.

Voordat je echter naar die reep chocolade grijpt, onthoud dat hoe donkerder de chocolade, hoe hoger het cacaogehalte en dus hoe meer voordelen. Probeer een stuk met minstens 70% cacao en geniet met mate.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven