Let op: Signalen van een beroerte bij vrouwen die je niet mag missen!

beroerte 1jpg

Elk jaar worden ongeveer 46.000 mensen getroffen door een beroerte, wat neerkomt op zo’n 125 personen per dag.

Zowel mannen als vrouwen worden getroffen door beroertes en het is van essentieel belang om de vroege waarschuwingssignalen te herkennen.

Circa 80% van de gevallen betreft een herseninfarct en de overige 20% bestaat uit hersenbloedingen, die een significant hoger sterftecijfer met zich meebrengen.

Jaarlijks overlijden ongeveer 9.000 mensen aan de gevolgen van een beroerte, wat een aanzienlijk hoog aantal is.

De algemene waarschuwingssignalen, zoals een hangende mondhoek, verwarde spraak en verlamming van een arm, zijn bekend en treden op bij zowel mannen als vrouwen.

Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat de symptomen van een beroerte bij vrouwen vaak verschillen van die bij mannen.

Vrouwen kunnen unieke risicofactoren hebben zoals psychische gezondheidsproblemen, zwangerschap, migraine en het gebruik van anticonceptiepillen.

Daarnaast kunnen de voorboden van een beroerte bij vrouwen ook anders zijn, waaronder ongebruikelijke waarnemingen, misselijkheid, overgeven, gedragsveranderingen, pijn, flauwvallen, epileptische aanvallen, benauwdheid, hikken en onrust.

Het is van vitaal belang om bewust te zijn van deze minder bekende symptomen van een beroerte bij vrouwen. Door deze kennis te delen en extra alert te zijn, kun je mogelijk levens redden.

Onthoud altijd: kennis is macht. Door op de hoogte te zijn van deze verschillen, kunnen we effectiever reageren op deze levensbedreigende situaties.

Deze symptomen moet je zeker niet negeren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven