Belangrijke tip: voorkom tekenbeten met deze eenvoudige methode!

teken 1jpg

Als de lente volop aan de gang is en het bijna zomers aanvoelt buiten, is het perfect weer voor allerlei buitenactiviteiten zoals picknicken, barbecueën en kamperen.

Helaas brengt dit mooie weer ook teken met zich mee, vooral als je van plan bent om naar bosrijke gebieden of plekken met hoog gras te gaan.

Teken kunnen vervelend en gevaarlijk zijn vanwege de overdracht van ziekten zoals de ziekte van Lyme, wat ze gevaarlijker maakt dan muggen.

Om dit te voorkomen, deel ik graag een lijst met vijf essentiële oliën die niet alleen teken effectief afweren, maar je ook nog eens lekker laten ruiken tijdens de zomer.

Lavendelolie: Deze olie heeft een heerlijke geur voor mensen, maar schrikt teken en andere insecten juist af.

Poleiolie: Deze olie, behorend tot dezelfde familie als munt, staat bekend om zijn insectenwerende eigenschappen door de giftigheid voor veel insectensoorten.


Volgens experts is het handig om:

Citroengrasolie: “Met zijn verfrissende citrusgeur is deze olie niet alleen aangenaam voor de neus, maar ook praktisch, omdat je het direct op je huid kunt aanbrengen.”


Eucalyptusolie: “Deze olie is ideaal om teken op afstand te houden, en biedt bovendien verzachting mocht je toch gestoken zijn.”


Limoenolie: “Net als de andere oliën op deze lijst, hebben teken een hekel aan de frisse, scherpe geur van limoen. Het is effectief om direct op de huid aan te brengen en kan ook op kleding gespoten worden voor extra bescherming.”


Door het gebruik van deze essentiële oliën, kun je zonder stress genieten van buitenactiviteiten en onbezorgd zijn over tekenbeten.


Vergeet niet deze tips te delen met vrienden en familie, om ervoor te zorgen dat iedereen beschermd is en volop kan genieten van het mooie weer deze zomer!


Ideaal voor de echte natuurliefhebbers!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven