Horeca vraagt 10 euro voor zitplek in de zon!

te 1jpg

In Sevilla, Spanje, zorgt een nieuw beleid van een restaurant voor verbazing. Voor stoelen in de zon wordt 10 euro gerekend, terwijl stoelen in de schaduw gratis blijven.


Uit recensies op Olivepress blijkt dat meerdere restaurants extra kosten rekenen voor ‘premium stoelen’ in de zon. Dit leidt tot online frustraties bij steeds meer mensen.


Een teleurgestelde toerist deelt dat zij niet zomaar in de zon mocht zitten zonder de extra 10 euro te betalen. “Het stoorde me nog meer dat de helft van het terras in de zon gewoon leeg was.”


Een lokale bewoner bestempelt de extra toeslag als ‘bizar’ en vreest dat het toeristen zal afschrikken. “Als Sevillanos houden we van onze stad.”


“We beschouwen deze situatie als een gebrek aan respect richting toeristen die hierheen komen om geld uit te geven.” Ook andere inwoners van de stad uiten hun ongenoegen.


“Als ze me 10 euro in rekening brengen voor een stoel, neem ik de hele tafel mee naar huis,”

“Een inwoner maakte een grapje,” zei een andere inwoner.


Er is een groeiende online discussie. Inwoners vragen om uitleg van restaurants over het reserveren van zonnige plekken tegen een betaling van 10 euro per stoel.


Onbekend is hoeveel restaurants in Sevilla op dit moment dit tarief hanteren. Het wordt aangeraden voor bezoekers van de stad om van tevoren online te controleren welke restaurants deze extra kosten in rekening brengen.

1. Te belachelijk voor woorden.
2. Schaduwplekje is dan wel weer gratis.
3. Zo’n terras sla ik wel over.
4. Dat dit uberhaupt zomaar kan…
5. Niet normaal dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven