Rare video van vrouw die kip klaarmaakt in de trein: Geen regels over koken!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

Indien men ervoor kiest om in de trein te koken, wordt het nuttigen van een eenvoudige boterham met kaas een alternatief dat men achterwege laat.

Het lijkt erop dat deze gedachtegang Isabelle Joëlla, een Nederlandse TikTokker, heeft geïnspireerd. Op het internet circuleren beelden van deze jonge dame terwijl ze drumsticks bakt in een Nederlandse trein.

Haar medepassagiers reageren verbaasd op deze vertoning, maar Isabelle houdt vol dat ze geen enkele regel overtreedt. Of dat werkelijk het geval is, valt te betwisten.

Dit is niet de eerste keer dat Isabelle publiekelijk maaltijden bereidt met haar elektrische kookpan in het openbaar vervoer.

Eerder was ze bezig met het maken van pittige noedels, een video.

Met maar liefst 3 miljoen views en een grappige reputatie bij velen, heeft een bepaalde video veel aandacht gekregen.

Integendeel, een andere video waarin kip wordt bereid en bijna een miljoen keer is bekeken, heeft juist veel kritiek ontvangen. Een toeschouwer reageerde met: “Heftig dit, en aso,”.

Een andere persoon merkte op: “Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,”. En er was ook iemand die zich afvroeg of deze handeling was toegestaan volgens de NS-regels, met de opmerking: “Lijkt mij erg gevaarlijk,”.

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen is de situatie helder: “We hebben niet in de reglementen staan dat je geen elektrische pan mag gebruiken in de trein, maar het is niet de bedoeling,”, aldus zijn verklaring aan Editie NL.

“We grijpen terug naar de spelregels,”, voegde hij eraan toe. “Je mag niemand tot last zijn en geen onveilige situaties of overlast creëren.”


“Het is belangrijk om rekening te houden met andere mensen in de trein. Sommige zaken, zoals het bakken van een kippenpoot, dienen misschien elders te gebeuren,”


Het veroorzaken van overlast in de trein kan vervelend zijn, zoals wanneer de geur van gebakken kip medereizigers hindert.


“Er zijn veiligheidsrisico’s verbonden aan het gebruik van elektrische apparaten in de trein,” voegt Van Elferen hieraan toe.


“Als iemand ongepaste handelingen verricht, kan het zijn dat een collega ingrijpt en die persoon verzoekt de treincoupé te verlaten,” verklaart Van Elferen.


Er wordt vaker gesproken over mensen die eten bereiden of airfryen in de trein.

Het advies is om, als je je ongemakkelijk voelt door zulke situaties, contact op te nemen via het nummer 06 13 18 13 18.


Soms zal er niet meteen actie worden ondernomen. Het eten van snacks in de trein is toegestaan en er kan niet op elk klein ongemak worden gereageerd.


De conducteur heeft de uiteindelijke beslissingsbevoegdheid. Vergeet niet om ook zelf na te denken over wat wel en niet gepast is in het openbaar vervoer.


Respect is belangrijk in het openbaar vervoer. Activiteiten die overlast veroorzaken voor medepassagiers dienen vermeden te worden, zoals het bakken van voedsel in de trein.

@isabellederoij Vraagt om suggesties voor haar volgende video 🍗
#foodtiktok
#isabellederoij
#kip
#trein
#joostklein
♬ original sound – Isabelle Joëlla

1. Reactie van woordvoerder op opmerkelijke baktafereel:
2. Heb veel gezien in de trein maar dit overtreft alles!
3. Dit moet je zien, anders geloof je het gewoon niet!
4. Vrouw deelt video van kip bakken in de trein!
5. Vrouw beseft geen kwaad! Er staat immers nergens dat het niet mag..

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven