Transvrouw wil miss verkiezing winnen en anderen vooral inspireren!

Op dezelfde manier als in Nederland, zal ook de 25-jarige Lennie Blockmans, afkomstig uit Antwerpen, nu proberen om een missverkiezing te winnen.


Lennie zal meedoen aan de missverkiezing van 2024 en streeft ernaar uiteindelijk Miss België te worden.


Tijdens een interview met Het Laatste nieuws deelde de 25-jarige haar verhaal: “Op jonge leeftijd droomde ik van kroontjes en jurken, maar voor een klein jongetje was die wereld veraf.”

“`html

Met mijn deelname wil ik anderen inspireren, zelfs als dat betekent dat ik onbereikbaar ben. Ik wil de verandering zijn die ik zelf wil zien.

”Op school kreeg ik enkel te horen hoe mannen en vrouwen kinderen moeten maken. Daar had ik niets aan. Dan moet ik het zelf maar veranderen, vind ik.”

De transitie is alles behalve makkelijk en Blockmans
“`Ze noemt haar transitie dan ook ‘de zwaarste horde in haar leven’.

“Het was bevrijdend maar ook beangstigend. Continu malen je gedachten. Jezelf laten bewerken in een gezond lichaam. Dat is toch niet nodig?”

“Maar daarna besef je meteen: Onzin! Het is heel hard nodig. Na elke ingreep voelde ik euforie. Dat was de beste bevestiging die ik kon krijgen.”

Als kind was ik heel vrij in mijn expressie, flamboyant en verfijnd, zonder me daar vragen bij te stellen.

Op die leeftijd sta je niet stil bij rollenpatronen en gender. Maar al snel bleek dat ik op jongens viel. Ik nam toen tot een duidelijke conclusie: ik was gay. Maar dat voelde niet correct. Er was meer, het was niet voldoende.

Op 17-jarige leeftijd zag Lennie een interview van Caitlyn Jenner waarin ze uit de kast kwam. “Toen begon ik na te denken en enkele maanden later heb ik de beslissing genomen.”

Na deze beslissing werd haar vriendengroep steeds kleiner. Haar moeder was haar grote steun en toeverlaat, maar zij is drie jaar geleden overleden.

“Ik

“Nu weet ik wie ik ben, maar ik merk dat voor sommige mensen ik nooit volledig geaccepteerd zal worden. Zelfs bij daten: veel mannen beschouwen mij niet als vrouw.”

Over de aankomende verkiezing waar ze aan mee zal doen zou ze veel kunnen praten, maar Lennie richt zich vooral op haar transitie en de manier waarop velen haar behandelen.

“Als trans persoon voel je je constant een doelwit. Elke dag word ik geconfronteerd met woorden en blikken. Als ik dat niet meer wil, is het beter om thuis te blijven.”


Vraagt Het Laatste Nieuws Lennie waarom ze zoveel over haar transitie praat? Waarom blijft ze niet gewoon onder de radar als een trans vrouw?


“Dat noemen we de stealth methode, maar zo ben ik niet. Ik maak er een punt van om vrij snel te zeggen wat de situatie is. Trans is niet wie ik ben, het definieert me niet helemaal.”


“Maar het is wel wie ik ben. Ik heb een verleden als jongen, punt. Dat heeft invloed en ik begrijp dat best, maar het sluit tegelijkertijd veel deuren. Nu goed, dan moet niemand zich om de tuin geleid voelen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven