Ongelooflijk: Twee banken vragen heel veel geld voor het opnemen van geld!

pa 1jpg

Soms kunnen er extra kosten verbonden zijn aan het opnemen van geld bij een geldautomaat, naast het opgenomen bedrag.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Deze extra kosten kunnen voortkomen uit kosten die sommige banken rekenen voor geldopnames. In het onderstaande artikel wordt beschreven welke banken deze kosten in rekening brengen en hoe hoog deze kosten zijn.

De populariteit van contant geld in Nederland staat onder druk. Het demissionaire kabinet heeft eerder overwogen om contante betalingen boven de €3000 te verbieden, maar deze maatregel is nog niet doorgevoerd.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Er is momenteel geen specifiek limiet, maar voor aankopen van meer dan €10.000 moet de verkoper een cliëntencontrole uitvoeren om witwassen tegen te gaan.

Zelfs in Nederland kunnen er kosten in rekening worden gebracht door bepaalde banken voor geldopnames, iets wat velen gewend zijn geraakt bij het opnemen van geld in het buitenland.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Volgens informatie op de website van de Rijksoverheid brengen banken deze kosten in rekening vanwege de toenemende kosten die gepaard gaan met het gebruik van contant geld. De hoogte van deze kosten en of ze gerekend worden, is volledig ter beoordeling van de banken zelf.

Een aantal Nederlandse banken brengt momenteel kosten in rekening voor het opnemen van geld. Dit zijn de Rabobank en Bunq.

Bij de Rabobank kun je tot een bepaald bedrag per jaar kostenloos opnemen. Daarna geldt een tarief van 5 euro plus een percentage van het opgenomen bedrag.

Voor Bunq-klanten gelden andere regels. De eerste opnames per jaar zijn kosteloos, daarna volgt een vast tarief per transactie.

Na een bepaald aantal opnames stijgen de kosten per transactie voor Bunq-klanten. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze regels om verrassingen te voorkomen.

Wees dus goed geïnformeerd over deze kosten bij het gebruik van geldautomaten.

1. Dit is een aanzienlijk bedrag voor een simpele geldopname.
2. Hoe vaker je geld opneemt hoe meer je moet betalen!
3. Velen zijn niet op de hoogte van deze kosten!
4. Dit is te absurd voor woorden…
5. Grote kans dat je dit helemaal niet weet!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven