Toekomstige partner van Amalia moet aan heel veel regels voldoen!

amaliajpg

Prinses Amalia, momenteel 20 jaar oud, verkent de datingwereld, net zoals haar leeftijdsgenoten in koninklijke kringen.

De uitdagingen die hierbij komen kijken zijn echter groter vanwege haar positie. Maar wat houdt het precies in om serieus te daten met een troonopvolger?

Om haar rechten op de troon te behouden, kan Amalia niet zomaar met iemand in het huwelijksbootje stappen. Er zijn strikte regels vastgesteld voor potentiële partners.

Tot op heden zijn de speculaties over Amalia’s liefdesleven enkel dat – speculaties. De Duitse jongen en de Bulgaarse kunstenaar zijn momenteel vrienden, maar wat de toekomst zal brengen, is onzeker.

Amalia kan niet met een andere troonopvolger trouwen zonder dat een van beiden afstand doet van de troon. Dit zou de troonopvolging binnen een van de koninkrijken ingrijpend veranderen.

Vanwege de Belgische wetgeving kan Amalia niet met een Belgische prins trouwen, een regel die teruggaat tot 1830 om machtsmisbruik te voorkomen.

In de aanloop naar een serieuze relatie wordt een potentieel partner zorgvuldig gescreend. Alle aspecten, van druggebruik tot financiële achtergrond, worden beoordeeld.

Terwijl liefde van groot belang is, speelt ook de achtergrond van de partner een rol. Vaak hebben Royals de voorkeur voor iemand uit soortgelijke kringen.

Bij langdurige relaties, zoals die van prins William en Catherine, wordt geduld als cruciaal gezien. Het is van essentieel belang dat beide partijen zeker zijn van hun beslissing.

Een potentiële partner wordt ook onderworpen aan een medisch onderzoek, inclusief vruchtbaarheidstests, om de gezondheid van toekomstige kinderen te waarborgen.

Elke koninklijke partner moet goedkeuring krijgen van de Tweede Kamer, waarbij met name wordt gelet op gedrag en achtergrond.

Prinses Amalia

Er is aangegeven dat prioriteit geven aan liefde boven de troon belangrijk is voor haar, een gevoel dat ook haar vader deelde.

Volgens premier Mark Rutte zou Amalia ook kunnen trouwen met een vrouw zonder haar recht op de troon te verliezen, hoewel dit mogelijk juridische vraagstukken met zich mee zou brengen.

1. Eventuele toekomstige partner haakt wel af na het zien van deze waslijst.
2. Jeetje dat gaat wel heel erg ver!
3. Bij het lezen van deze regels en voorwaarden krijg je de kriebels
4. Dit wordt er allemaal onderzocht als ze een partner krijgt!
5. Eventuele partner raakt zijn privacy direct kwijt!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven