Tips voor een zo laag mogelijk gasverbruik die je weinig tot geen geld kosten.

We kunnen er helaas niet omheen, alles maar dan ook alles in het leven wordt helaas duurder. Sinds de komst van de euro lijkt alles wel verdubbeld en vandaag de dag is het voor velen bijna niet meer te doen. De producten in de supermarkt worden duurder en het volgooien van de auto met benzine, is helemaal om te huilen. Ook houden we ieder jaar ons hart weer vast als we de eindafrekening van ons energieverbruik ontvangen. Voor de meesten van ons is het ieder jaar helaas weer bijbetalen. Toch zijn er tal van manieren om ons energieverbruik zo laag moeilijk te houden en uiteraard willen wij deze tips met jullie delen. Deze tips zorgen voor een zo laag mogelijk gasverbruik die je weinig tot geen geld kosten.

Zet je verwarming een graadje lager

In de zomer staat de verwarming uit maar helaas kent Nederland vele koude maanden en dus staat de verwarming over het algemeen vaak aan gedurende het jaar. Je kunt op een makkelijke manier de energierekening een stuk lager krijgen door de verwarming standaard een graadje lager te zetten dan normaal. Het kan natuurlijk zijn dat je een koukleum bent en dat verschil van een graad merkt, maar pak dan een plaid voor op de bank en ga daar heerlijk onder liggen.

Beweeg, wordt warm én maak schoon

We krijgen het warm door te bewegen en dus is het raadzaam om vooral lekker in beweging te blijven. Pak op een koude dag een emmer sop en ga je woning heerlijk schoonmaken. Doordat je actief bezig bent blijf je warm en hoeft de kachel niet aan.

Verwarm je huis niet te lang

Je woning te lang verwarmen is nooit goed. Als je je woning verlaat zet dan de thermostaat op een graad of vijftien. Bij woningen die vloerverwarming hebben geldt het advies om de thermostaat op een graad of zeventien te zetten, dit omdat het anders veel langer gaat duren om je woning weer warm te krijgen bij thuiskomst. Nog een tip! Zet de thermostaat een aantal uren voordat je naar bed gaat alvast lager, de warmte blijft echt nog wel een tijd in je woning hangen.

Draai je kachel lager als je weggaat en laat je huis regelmatig luchten

Zoals we hierboven al zeiden is het raadzaam om de thermostaat laag te zetten als je de deur uit gaat. Wat ook ontzettend belangrijk is, is het luchten van de woning, dit doordat de temperatuur door de frisse lucht stijgt, kortom je huis is sneller warm. Tijdens het luchten is het uiteraard wel slim om de kachel uit te zetten, anders ben je aan het stoken voor de buitenlucht.

Draai de radiatorkranen bijna dicht van de kamers die je weinig gebruikt

Mochten er ruimtes in je woning zijn waar je bijna nooit komt, dan is het raadzaam om de kraam van de verwarming bijna helemaal dicht te draaien. Het is natuurlijk zonde om een ruimte te verwarmen waar je toch nooit bijna bent.

Plaats radiatorfolie voor op de muur achter een radiator

Om geld te besparen zou je ook gebruik kunnen maken van radiatorfolie. Deze folie moet je achter de verwarming plaatsen. Het grote voordeel van deze folie, is dat het de warmte terugkaatst en dus verspil je op deze manier geen warmte.

Verdiep je in de mogelijkheden van je cv-ketel

Tegenwoordig kun je op de meeste cv-ketels zelf de temperatuur van het water instellen dat door de radiatoren gaat. De hoogte van die temperatuur hangt wel af van de isolatie van je woning, hoe beterde isolatie des te lager dat je de temperatuur kunt instellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven