Enorme hoeveelheid producten teruggeroepen in Japan vanwege vreemde vondst in brood!

bakkerij 1jpg

Een grote terugroepactie is in gang gezet door de gerenommeerde Japanse broodfabrikant Pasco Shikishima Corporation, voor ongeveer 104.000 zakken gesneden witbrood.

De beslissing volgt op het aantreffen van resten van een zwarte rat in minstens twee broden, volgens berichtgeving van BBC News.

Het brood van Pasco is een geliefd product in vele Japanse huishoudens en behoort tot de best verkochte broodmerken in het land.

Er is niet bekendgemaakt hoe de besmetting heeft kunnen gebeuren, maar Pasco heeft beloofd de kwaliteitscontroles aanzienlijk te verbeteren om herhaling te voorkomen.

“We zijn vastbesloten om onze kwaliteitscontroles te versterken zodat dergelijke incidenten zich niet herhalen,” verklaarde Pasco.

Er zijn tot nu toe geen meldingen geweest van ziektegevallen als gevolg van het gegeten brood, en men hoopt dat dit zo blijft.

Het brood wordt ook geëxporteerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het is nog onduidelijk of deze terugroepactie invloed zal hebben op deze gebieden.

In een land waar voedselveiligheid doorgaans van een hoog niveau is en voedselterugroepingen zeldzaam zijn, is deze terugroepactie opvallend.

Recente incidenten, zoals honderden studenten in de prefectuur Miyagi die ziek werden van bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, wijzen echter op toenemende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven