Telegraaf komt met bizarre reportage: Asielzoeker vertelt dat stelen gewoon is

In Ter Apel, een dorp in Groningen, klagen plaatselijke bewoners over de aanzienlijke verslechtering van de situatie door toenemende overlast veroorzaakt door asielzoekers.

In oktober 2021 escaleerde de situatie dermate dat de veiligheidsregio Groningen besloot om een artikel 51-procedure te starten vanwege de ernstige crisis door de groeiende toestroom van asielzoekers.

Door de overbevolking van het asielzoekerscentrum verblijven er 750 asielzoekers in een nachtopvang die eigenlijk slechts voor 275 personen bedoeld is. Ondanks deze situatie,Het kabinet greep niet in tijdens de crisis.

Koen Schuiling, de burgemeester van Groningen, sprak zich in april 2022 uit over de problematische omstandigheden in het asielzoekerscentrum en het gebrek aan mogelijkheden om de situatie te verbeteren.

In augustus 2022 leidden de capaciteitsproblemen tot de noodzaak voor honderden asielzoekers om buiten het asielzoekerscentrum te overnachten.

Diefstal, bedreigingen en ongewenste intimiteiten nemen toe in het dorp, wat resulteert in heftige situaties.


De ernst van de situatie heeft lokale winkeliers ertoe aangezet om gezamenlijk een brief naar de gemeente te sturen, waarin zij aangeven dat het dorp “kapot” is.


Tijdens een bezoek aan het dorp ontmoette verslaggever Rick de Graaff van de Telegraaf een asielzoeker die het normaal vond dat hij eten had gestolen.


Ook De Telegraaf heeft beelden vrijgegeven van inbraken die door bewoners in hun eigen huis zijn vastgelegd, waardoor de ernst van de situatie verder wordt geïllustreerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven