Supermarkten in Nederland veranderen: Servicebalies verdwijnen!

supm 1jpg

Binnenkort zullen servicebalies in bijna alle Nederlandse supermarkten verdwijnen, volgens een bericht van NU.nl na een inventarisatie bij grote supermarktketens.

Producten zoals tabak en retourneringen kunnen momenteel nog bij een servicebalie worden afgehandeld.

Met het landelijke tabaksverbod vanaf 1 juli verdwijnt de mogelijkheid om tabak te kopen bij deze balies.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Een woordvoerder van Jumbo heeft aangegeven dat de servicebalie zonder de tabaksverkoop “weinig bestaansrecht” meer heeft.

Om deze reden zullen de servicebalies worden verwijderd. Albert Heijn zal wachten op een passend moment, zoals een verbouwing of vernieuwing van een filiaal, om daar ook de servicebalie te verwijderen.

Supermarktketens zijn het er unaniem over eens dat het stopzetten van de tabaksverkoop de doorslag geeft voor het afschaffen van de servicebalie.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Er is al geruime tijd een daling te zien in de verkoop van postzegels en kranten. Supermarkt Dirk heeft bijvoorbeeld al besloten te stoppen met de verkoop van krasloten.

Er wordt nu nagedacht over hoe klanten geholpen kunnen worden met vragen of het retourneren van producten. De medewerkers bij de zelfscankassa’s zijn beschikbaar om hierbij te assisteren.

De reacties op het nieuws zijn behoorlijk heftig. Op een bericht van RTL Nieuws zijn veel verontwaardigde opmerkingen van klanten te lezen. Wat vind jij van dit onderwerp? Deel het in de reacties!

1. Dit is de reden waarom de servicebalies gaan verdwijnen!
2. Alles lijkt te veranderen vandaag de dag!
3. Waar moeten klanten dan naar toe met hun vragen?
4. Belachelijk dat dit gaat verdwijnen.
5. Dit is de druppel voor heel veel supermarktketens!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven