Stichting komt met statement na bezoek Glennis in Ter Apel: ‘uitdelen en zelfs dumpen’😱😲

Iedereen is inmiddels wel op de hoogte dat zangeres Glennis Grace, samen met haar vrienden naar het aanmeldcentrum in Ter Apel gereden is.

De zangeres had een goedbedoelde actie opgezet waarmee ze allerlei spullen had ingezameld voor de vluchtelingen in Ter Apel. De situatie daar is zeer schrijnend.

Er werd massaal gehoor gegeven aan haar oproep en zondag vertrok de zangeres met zeven wagens en een aanhangwagen richting het noorden.

Naar verluidt waren er meerdere mensen die kant op gegaan. Glennis werd door een medewerker van het Rode Kruis echter direct op haar vingers getikt.

Ik ben hier al de hele week en jullie komen hier zonder het aan te kondigen. Dat is prima, maar je kan hier niet sorteren. De bedoelingen zijn supergoed, maar doe het alsjeblieft meer uit het zicht.

Stichting MiGreat heeft nu een statement geplaatst en roept mensen op om niet zomaar afgedankte spullen langs te brengen:

We willen alle initiatieven vragen niet ad hoc en onaangekondigd met auto’s en goederen naar Ter Apel te rijden! Een distributie vergt kennis en ervaring.

Nu blijkt dat er heel veel onnodige spullen naar Ter Apel zijn gebracht en is de zooi gewoon achter gelaten.

Stichting MiGreat in een statement over de dag dat Glennis langskwam: “Vandaag zagen wij vier groepen met auto’s in Ter Apel verschijnen.

Geheel ongecoördineerd kwamen zijn spullen, die niet noodzakelijk zijn, uitdelen en zelfs dumpen. Best wel balen.”

Het gevolg legt MiGreat ook even uit: “Een stressvolle en gespannen situatie voor de mensen daar en bergen met afval, doordat items die geheel onnodig zijn blijven liggen op het veld.

Het is niet bekend of de zangeres en haar vriendengroep alle onnodige spullen weer mee naar huis heeft genomen.

Volgens Juicechannel zou Glennis ook hebben deelgenomen aan de bovenstaande praktijken, benoemd door MiGreat.

Over de auteur

Scroll naar boven