Stalmeester klapt uit de school over prinses Beatrix: ‘Het was een publiek geheim’😯😲

De Stalmeester van de Koninklijke Stallen, Hans Veenhuijzen heeft een pijnlijke onthulling over prinses Beatrix gedaan.

Er ontstond destijds ophef over de naam van één van haar paarden. Haar paard kreeg de naam Volkert. Er werd altijd gezegd dat de prinses niet zelf die naam bedacht had.

De stalmeester bevestigt nu dat de prinses wel zelf voor deze naam heeft gekozen destijds. Al lange tijd vraagt men zich af waarom ze haar paard vernoemd heeft naar de mo0rdenaar van Pim Fortuyn.

Het paard kreeg deze naam ook nog eens in het jaar 2014, toen Volkert van der Graaf na twaalf jaar weer op vrije voeten kwam.

Weekblad Story laat weten dat prinses Beatrix zich altijd ‘wat vreemd’ heeft verhouden tot de m0ord op Pim Fortuyn.

,,Het was daarbij een publiek geheim dat Beatrix niets had met Pim Fortuyn en al helemaal niet met zijn gedachtegoed”, luidt het in het blad.

Stalmeester Hans Veenhuijzen doet nu een boekje open over de situatie. ,,Alle vierentwintig paarden die hier staan hebben hun naam gekregen van prinses Beatrix”, vertelt hij in Story.

,,Bij de Friezen kan het dan zo zijn dat er in hun stamboek een andere naam staat. Wij gebruiken echter alleen de naam die de prinses heeft gekozen, de namen die u ook op de bordjes ziet staan.”

Scroll naar boven