Zin in een snack van de snackbar? Dit is het minst gezonde eten!

fri 1jpg

In de wereld van snacks van de snackbar draait het niet alleen om de smaakervaring, maar ook om de voedingswaarde.

Hoewel geen van deze snacks bijdraagt aan een gebalanceerd dieet, bestaan er wel verschillen in de voedingswaarde van de keuzes die je kunt maken.

Producten zoals frikandellen, kaassoufflés en bamischijven worden vaak gefrituurd, wat resulteert in een hoog gehalte aan verzadigd vet, calorieën, en soms zout en suiker.

Belangrijke voedingsstoffen zoals vezels en vitamines zijn echter schaars in dit soort snacks. Het Voedingscentrum geeft aan dat een gemiddelde gefrituurde snack ongeveer 22,1 gram vet bevat, waarvan 3,7 gram verzadigd vet.

Voor vrouwen wordt aangeraden om niet meer dan 22 gram verzadigd vet per dag te consumeren, terwijl dit voor mannen maximaal 28 gram is. Dus, hoe past jouw favoriete snack van de snackbar binnen deze richtlijnen?

Een frikandel, met 181 kcal, bevat minder calorieën dan een patatje met mayonaise (560 kcal), maar bevat wel tweemaal zoveel zout als een kroket.

Uit onderzoek blijkt dat de berenhap, met gemiddeld 150 gram, de meeste calorieën bevat, namelijk 300 kcal per portie. Bovendien bevat het meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout.

Als je wilt genieten van een snack zonder meteen alle voedingsrichtlijnen te negeren, is de kroket uiteindelijk de beste keuze.

Ondanks dat geen van de opties bij de snackbar als gezond kan worden beschouwd, kan het nuttig zijn om te weten welke keuzes het minst ongezond zijn als je jezelf wilt trakteren zonder schuldgevoel.

1. Dit is de meest ongezonde snack en kun je beter niet nemen!
2. Zin om te snacken? Deze snack kun je beter overslaan!
3. Deze snack is de absolute zondebok!
4. Deze snacks kun je beter aan je voorbij laten gaan!
5. Niet verwacht dat deze snack zo ongezond is…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven