Nog even wachten: Sinterklaas komt dit jaar naar deze stad!

sint 1jpg

Met alweer de helft van mei achter ons, mogen we tevreden zijn met de aangename temperaturen, ondanks de af en toe vallende buitjes.

Nog even geduld en dan breekt de zomer aan, waarin velen van ons kunnen genieten van een welverdiende vakantie, zowel binnenlands als buitenlands.

Hoewel het nog even duurt, zal december, de feestmaand, zich snel aandienen en zal Sinterklaas ons land opnieuw verblijden met zijn komst.

Omroep NTR meldt dat de jaarlijkse landelijke Sinterklaasintocht dit jaar zal plaatsvinden in de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden.

Op zaterdag 16 november zal Sinterklaas voor het eerst arriveren in Vianen, een stad binnen de gemeente Vijfheerenlanden.

Op NPO 3 zal Omroep NTR vanaf 12:00 uur live verslag doen van de intocht. Het Sinterklaasjournaal gaat aanvangen op maandag 11 november en zal dagelijks om 18:00 uur te zien zijn.

Burgemeester Sjors Fröhlich

Fröhlich van Vijfheerenlanden uit zijn enthousiasme over het nieuws: We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen. We vieren dit jaar ook ons vijfjarig bestaan, aldus Fröhlich.

Verwijzend naar Sinterklaas, noemt Sjors Fröhlich het “een eer” dat dit jaar zijn verjaardag in Vijfheerenlanden gevierd zal worden met een grote menigte.

“We zullen Sinterklaas een warm welkom geven in Vianen en hem laten zien waarom wij zo trots zijn op wat Vijfheerenlanden te bieden heeft. Het wordt een geweldige dag.”

De intocht van 2023 vond plaats in Gorinchem.

Deze gemeente kan al beginnen met de voorbereidingen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven