Ongebruikelijke manier van serveren: Zou jij nog van je maaltijd kunnen genieten?

serveerjpg

Er zijn recentelijk op sociale media video’s viraal gegaan die meer dan 26 miljoen kijkers hebben aangetrokken.

Op deze beelden is te zien hoe een serveerster in een Amerikaans restaurant op een nogal onconventionele manier te werk gaat.

In plaats van een vriendelijke ontvangst, plaatst ze het dienblad ruw op tafel en spoort ze de gasten aan om snel te eten omdat ze verplichtingen heeft die haar tijd in beslag nemen.

In de Verenigde Staten is het een algemene gewoonte om fooi te geven voor de verleende service in restaurants, gewoonlijk tussen de 15 en 20 procent van het totaalbedrag.

Aanvankelijk speculeerden kijkers dat een serveerster met zo’n benadering niet op een gulle fooi hoefde te rekenen.

Echter, blijkt dat de serveerster werkzaam is bij Dick’s Last Resort in North Myrtle Beach, waar dit gedrag deel uitmaakt van de unieke sfeer die het restaurant kenmerkt.

Bij Dick’s Last Resort is de opzet juist dat gasten op een grove manier worden benaderd door het personeel, wat bijdraagt aan de eigenzinnige aantrekkingskracht van de keten.

Deze aanpak heeft Dick’s Last Resort geen windeieren gelegd: met al 12 vestigingen in de VS en plannen voor twee nieuwe locaties, blijkt deze alternatieve benadering van gastvrijheid verrassend populair te zijn.

Voor wie toe is aan een unieke bediening, is Dick’s Last Resort de ideale bestemming.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven