S10 praat openhartig over meedoen aan het Songfestival: ‘Een plek waar veel gebeurt’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080345jpeg

Zowel onbekend als bekend Nederland heeft het Songfestival dit jaar op de voet gevolgd, een editie die een blijvende indruk heeft achtergelaten.

Zangeres S10 heeft net als Joost Klein toegegeven dat het geen makkelijke tijd was tijdens hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2022.

Tijdens een interview voor de camera werd Stien gevraagd naar haar mening over de gebeurtenissen en de diskwalificatie van Joost Klein.

‘Ik vond het heel raar dat het zo liep’ verklaarde de zangeres tegenover de camera, eraan toevoegend dat ze het lastig vindt om er iets over te zeggen aangezien ze niet volledig op de hoogte is van de situatie.

Stien benadrukt de hoge druk voor de deelnemers aan het songfestival, iets wat ze zelf ook heeft ervaren tijdens haar eigen deelname.

“Ik ben zelf ook een beetje tegen de lamp gelopen toen ik terugkwam,” merkt Stien op. Ze legt uit dat er veel van je wordt gevraagd, maar gelukkig had zij een goede steun van de mensen om haar heen.

Stien benadrukt het belang van een ondersteunend netwerk voor de deelnemers.

Ze wijst op de vele regels die van toepassing zijn op het muziekspektakel, waar deelnemers niet altijd blij mee zijn.

Ze vertelt dat ze vaak werd gefilmd tegen haar wil. Dit is te zien in de EO-documentaire over S10, genaamd ‘S10 – Dat het goed blijft gaan met mij’, die vanaf 22 mei op NPO Start te zien is.

De hele situatie rondom Joost klinkt haar niet vreemd in de oren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven