De meeste mensen maken deze fout: Bewaar eieren niet in de koelkastdeur!

eie 1jpg

Bijvoorbeeld altijd gedacht dat het ingebouwde eierenvakje in de deur van je koelkast de beste plek was om eieren te bewaren?

Veel mensen delen deze veronderstelling. Toch blijkt dat deze locatie niet ideaal is voor het behoud van de kwaliteit van eieren.

Door het regelmatig openen van de koelkastdeur ontstaan temperatuurschommelingen die de versheid van eieren kunnen beïnvloeden.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, bevestigt dat de voortdurende temperatuurveranderingen de houdbaarheid van eieren aanzienlijk kunnen verminderen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem.

Het advies is om eieren in hun originele verpakking te bewaren en ze achter in de koelkast te plaatsen waar de temperatuur het meest stabiel blijft.

Door deze methode te gebruiken, verminder je blootstelling van eieren aan temperatuurschommelingen, wat resulteert in een langere houdbaarheid en minder kans op bacteriegroei.

Ook al zie je misschien niet direct hoeveel eieren er nog over zijn, dit nadeel weegt niet op tegen de voordelen van een stabiele bewaartemperatuur.

Dus, onthoud deze tips de volgende keer dat je je eieren na het winkelen in de koelkast plaatst.

Een kleine verandering in hoe je je eieren bewaart, kan een groot verschil maken voor de versheid van je ontbijt. Volg deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.


1. Er is een langdurige fout in mijn handeling.
2. De veronderstelling is dat het correct is op die locatie.
3. Het is nu de hoogste tijd om dit niet meer te doen.
4. Eerlijk gezegd was dit mij volledig onbekend.
5. Opmerkelijk. Het is zo eenvoudig, maar het is nooit in me opgekomen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven