Vreemde vondst in reclamebord van supermarkt: ‘ruimte genoeg’

bord 1jpg

Een opmerkelijke ontdekking vond plaats toen een vrouw werd aangetroffen die bijna een jaar lang het dak van een supermarkt in Midland, Michigan, als verblijfplaats gebruikte.

De 34-jarige had zich gevestigd in het reclamebord van een Family Fare-supermarkt, compleet met een geïmproviseerd kantoor inclusief een minibureau, vloerbedekking, kleding, een goed gevulde voorraadkast, een printer en zelfs een kamerplant.

Haar aanwezigheid werd ontdekt toen aannemers eind april een verlengsnoer vonden dat niet op het dak thuishoorde.

Het bleek dat het reclamebord hol was en een toegangsdeur had, waardoor haar aanwezigheid mogelijk was.

Een politiewoordvoerder beschreef de ruimte als “absoluut genoeg om er net in te kunnen komen”, wat ook betekende dat zij er weer uit kon, wat uiteindelijk ook gebeurde.


In reactie op het ongewone snoer dat door aannemers werd gemeld, schakelde de supermarkt de politie in voor onderzoek.


Nadat ze geconfronteerd werd door de politie, vertrok de vrouw zonder problemen en zei:


“Maak je geen zorgen, ik ga weg.” Er zijn geen juridische stappen tegen haar ondernomen, maar ze mag niet meer op de locatie komen.


De supermarkt heeft haar de informele titel ‘Rooftop ninja’ gegeven, vanwege haar onopgemerkte aanwezigheid op het dak gedurende een jaar.

Haar verblijfplaats bleef voor iedereen verborgen en niemand had ook maar een vermoeden dat ze op het dak aanwezig was.

De politie staat voor een raadsel hoe ze onopgemerkt het dak kon betreden en verlaten.

“In mijn tienjarige carrière heb ik zoiets nog nooit meegemaakt,” merkte de politiewoordvoerder op. “Het lijkt onmogelijk, maar ik hoop dat het goed met haar gaat.”

Wat een verhaal… hoe dan?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven