Prinses Amalia heeft veel regels en voorwaarden als ze wil trouwen met iemand.

amaliajpg

Op 20-jarige leeftijd verkent Prinses Amalia de wereld van daten, zoals velen in koninklijke kringen.

Haar positie brengt echter extra uitdagingen met zich mee. Wat zijn de verwachtingen voor iemand die serieus wil daten met een troonopvolger?

Om haar rechten op de troon te behouden, kan Amalia niet zomaar met iemand trouwen. Er zijn strikte regels voor wie hiervoor in aanmerking komt.

Speculaties over Amalia’s liefdesleven blijven tot nu toe enkel speculaties. Hoewel ze momenteel bevriend is met een Duitse jongen en een Bulgaarse kunstenaar, blijft de vraag wat de toekomst brengt.

Als Amalia zou trouwen met een andere troonopvolger, moeten een van hen afstand doen van de troon. Dit zou de lijn van opvolging binnen een van de koninkrijken veranderen.

Vanwege Belgische wetgeving is het voor Amalia onmogelijk om te trouwen met een Belgische prins. Deze regel dateert uit 1830 en is bedoeld om machtsgrepen te voorkomen.

Onderzoek naar een potentiële partner vindt plaats voordat een relatie serieuzer wordt, waarbij allerlei aspecten worden bekeken, van druggebruik tot financiële geschiedenis.

De achtergrond van een partner speelt een rol naast liefde, met de voorkeur van Royals voor partners uit soortgelijke kringen.

Geduld is belangrijk in langdurige relaties zoals die van prins William en Catherine, waarbij zekerheid over de keuze van beide partijen essentieel is.

Als onderdeel van het keuringsproces ondergaat een mogelijke partner medische tests, inclusief vruchtbaarheidstests, om de gezondheid van toekomstige nakomelingen te waarborgen.

Goedkeuring van een koninklijke partner door de Tweede Kamer is vereist, waarbij aspecten zoals gedrag en achtergrond worden beoordeeld.


Er is aangegeven dat liefde belangrijker is dan de troon voor Prinses Amalia, wat ook door haar vader werd ondersteund.


Volgens Premier Mark Rutte zou Amalia zelfs met een vrouw kunnen trouwen zonder haar rechten op de troon te verliezen, hoewel dit wel juridische vraagstukken met zich mee zou brengen.


1. Eventuele toekomstige partner haakt wel af na het zien van deze waslijst.
2. Jeetje dat gaat wel heel erg ver!
3. Bij het lezen van deze regels en voorwaarden krijg je de kriebels
4. Dit wordt er allemaal onderzocht als ze een partner krijgt!
5. Eventuele partner raakt zijn privacy direct kwijt!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven