Peter Gillis lacht niet meer! Dit heeft het Openbaar Ministerie op de plank liggen!😲😬

Peter Gillis heeft een pittig proces aan zijn broek hangen. Bij het Om ligt er namelijk een belastende 112-tape op de plank. “Daarop is mogelijk een deel van het incident te horen.”

De persofficier van justitie, Janine Kramer stelt dat er veel bewijzen zijn. Zo heeft het Om een belastende 112-tape in haar bezit.

“Er is gebeld met 112 en daarop zijn een aantal fragmenten te horen die wij als belastend beschouwen en we hebben letsel gezien.

Dat maakt dat wij er op dit moment van uitgaan dat het wel is gebeurd”, aldus de persofficier van justitie in RTL Boulevard.

“Ze heeft geen aan gifte gedaan, maar de politie heeft wel met haar gesproken, die nacht al. Toen heeft ze ook belastend over hem verklaard,

maar ze heeft later aangegeven geen vervolging te willen. Toch vinden we het belangrijk om te doen, want geweld hoort niet in een huis thuis.”

Die 112-tape zou volgens Job Knoester, strafrechtadvocaat, heel nadelig kunnen uitpakken voor Peter Gillis.

“Ik heb begrepen dat er een 112-melding is gedaan waarop mogelijk een deel van het incident te horen zou zijn”, zegt hij.

Hij vervolgt: “Wat ook belangrijk kan zijn als in de 112-melding niet een deel van het incident te horen is, maar dat bijvoorbeeld degene die zegt slacht0ffer te zijn roept wat er gebeurd is.

Als dat direct na het vermeende incident is gebeurd, dan kan dat bijdragen aan de betrouwbaarheid van de verklaring.”

Job weet dan ook wel zeker dat Peter het niet makkelijk krijgen. “Naast een geluidsfragment van de 112-melding zijn er ook foto’s van vermeend letsel.

Dat kan natuurlijk wel heel belangrijk zijn, want als je alleen maar die belastende verklaring van die partner hebt van Peter Gillis en hij betwist dat, dan is het geen bewijs.”

“Maar komt daarbij een foto, dan is er wat uit te leggen”, vervolgt hij. “Dan heb je een verklaring en een foto met letsel.

Of een geluidsfragment. (…) De details die we hebben gehoord zijn wel akelig, vooral van het bijten.”

Scroll naar boven