Heb jij nog een oude Flippomap op zolder? Dit bedrag kan een Flippo opleveren!

flipjpg

Als je in de jaren 90 bent opgegroeid, zul je ongetwijfeld de Flippo’s nog kennen. Deze kleine schijfjes werden bij een zak Smiths chips gegeven en veroorzaakten een ware verzamelkoorts onder jongeren.

Elke zak chips bevatte één of meerdere Flippo’s, die verzameld konden worden in de bekende speciale Flippomappen.

De populariteit van deze Flippo’s was enorm; scholen organiseerden zelfs ruilmiddagen gewijd aan deze rage. Het lijkt misschien dat de Flippo’s in de vergetelheid zijn geraakt, maar dat is niet helemaal waar.

Als je ergens nog een oude Flippomap op zolder hebt liggen, kan het zeer de moeite waard zijn om deze eens tevoorschijn te halen. Complete mappen kunnen namelijk een aardig bedrag opleveren, vooral als er zeldzame Flippo’s tussen zitten.

Drukfouten komen niet vaak voor, maar als je een Flippo met een drukfout bezit, kan deze aanzienlijk meer waard zijn. Sommige worden zelfs op platforms zoals Marktplaats aangeboden voor gemiddeld 15 euro per stuk.

Er zijn ook de Joker Flippo’s, die in goede staat zo’n acht euro waard kunnen zijn. De Super Jokers waren ontworpen om ontbrekende Flippo’s in verzamelingen aan te vullen.

En tot slot zijn er de zeer zeldzame kerstflippo’s die in 1996 aan het personeel van Smiths werden uitgedeeld.

Deze unieke exemplaren worden zelden te koop aangeboden, maar als ze beschikbaar zijn, kunnen de prijzen enorm zijn. Kortom, voor de Flippo-verzamelaars kan het de moeite waard zijn om hun collectie goed te onderzoeken.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven