Rumoer over diskwalificatie van Joost Klein: Nederland mocht niet klagen!

joosjpg

Na de diskwalificatie van Joost Klein (26) tijdens het Eurovisiesongfestival van afgelopen weekend is er opschudding ontstaan.


NPO en AVROTROS hebben bezwaar aangetekend tegen de beslissing, maar de European Broadcasting Union (EBU) blijft standvastig.


Volgens het reglement van de EBU is een diskwalificatie onherroepelijk en definitief.


De inhoud van het reglement blijft geheim, maar RTL Boulevard heeft enkele documenten in handen gekregen. AVROTROS heeft aangegeven bezwaar te maken tegen deze regel.


Een diskwalificatie is onherroepelijk zodra het wordt besloten, maar landen kunnen wel het gesprek aangaan over hun zaak.


Volgens het reglement is het onmogelijk om na diskwalificatie in beroep te gaan, wat leidde tot protest van AVROTROS.


Het lijkt erop dat Martin Österdahl, de baas van het songfestival, de autoriteit heeft om zelfstandig te beslissen over diskwalificatie van een land.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De betrokkenheid van Österdahl en vijftien vertegenwoordigers van omroepen bij de diskwalificatiebeslissing van Joost Klein werd gerapporteerd door de Zweedse krant Aftonbladet.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Reden achter onmogelijkheid van bezwaar maken!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven