Het traditionele 1 euro-ontbijt van Ikea heeft een nieuwe prijs: Flinke verhoging!

ike 1 1jpg

Ikea heeft besloten om de prijs van het bekende 1 euro-ontbijt aan te passen, na jarenlang vast te houden aan de oude prijs.


Sinds 2006 konden klanten in Nederland genieten van een voordelig ontbijt bij de Scandinavische meubelgigant, maar daar wordt nu verandering in gebracht.


Het oude 1 euro-ontbijt wordt vervangen door nieuwe tarieven. Voor een kleiner ontbijt met een croissant en een warme drank vraagt Ikea nu 1,50 euro.


Voor het uitgebreidere ontbijt met een croissant, broodje, beleg, margarine en een warme drank, betaal je nu 3,45 euro.


Hoewel IKEA Family-leden nog steeds korting krijgen en slechts 0,60 cent betalen voor het kleine ontbijt en 1,20 euro voor het grote ontbijt, zijn de reacties van klanten gemengd over de prijsverhoging bij de Zweedse retailer.


Voor veel mensen was het 1 euro-ontbijt een geliefde traditie en reden om naar de winkel te komen, vooral voor ouderen en mensen met een beperkt budget die het zagen als een betaalbare manier om buiten de deur te eten en sociaal contact te hebben.


Volgens Ikea is de prijsstijging het gevolg van gestegen kosten, waarbij het vasthouden aan de 1 euro-prijs de kwaliteit van het ontbijt in gevaar zou brengen.


Voor klanten die nog steeds op zoek zijn naar een voordelig ontbijt, blijft de IKEA Family-pas een goede optie.


Hoewel de prijsverhoging voor sommige klanten teleurstellend kan zijn, blijft Ikea een populaire bestemming voor een betaalbaar ontbijt.


Met de nieuwe prijsstructuur hoopt Ikea een balans te vinden tussen kwaliteit en betaalbaarheid, terwijl klanten nog steeds welkom zijn voor een lekker begin van de dag.


author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven