Grootschalig onderzoek vakantieparken Peter Gillis: Dreigt vergunningen te verliezen😱😲

Flinke donderwolken hangen er boven de vakantieparken van Peter Gillis. De miljonair dreigt namelijk meerdere vergunningen kwijt te raken.

Maar liefst vijf gemeenten en opsporingsinstanties onderzoeken momenteel ‘misstanden’ rond zijn vakantieparken.

De gemeenten die de aanval op Gillis hebben ingezet zijn Asten, Cranendonck, Loon op Zand, Terneuzen en Valkenswaard.

De politie, het Openbaar Ministerie, FIOD, Belastingdienst en Nederlandse Arbeidsinspectie werken mee aan de onderzoeken. Er zijn ‘aanwijzingen’ dat Peter stelselmatig de regels overtreedt.

Peter kreeg afgelopen week te horen dat hij geen horeca-vergunning krijgt voor zijn park in Soerendonk. Op advies van het Landelijk Bureau Bibob heeft de burgemeester van Cranendonck dit besloten.

Het landelijk bureau beweert dat er ‘ernstig gevaar’ bestaat dat Gillis de vergunning misbruikt voor ‘crim!nele doeleinden’.

Dit besluit kan zeer nadelige gevolgen hebben voor zijn andere vakantieparken. Bibob-deskundigen achten de kans aanwezig dat ook andere vergunningen worden geweigerd of afgenomen.

In een reactie laat Oostappen Groep aan het Algemeen Dagblad weten ”geschrokken te zijn”. Desondanks zien ze de uitkomsten met vertrouwen tegemoet.

”Peter Gillis herkent zich niet in de verwijten die hem worden gemaakt. Er is altijd structureel en in goed overleg samengewerkt met de gemeenten, ook op het gebied van de opvang van arbeidsmigranten. Oostappen Groep wil ook in die toekomst op deze manier blijven samenwerken.”

Scroll naar boven