Oma weet raad: Dankzij dit simpele trucje kun je tandplak eenvoudig verwijderen!

WhatsApp Image 2024 05 06 at 124018jpg

De waarde van een goede mondhygiëne kan niet genoeg benadrukt worden, met tandartsen die adviseren om minstens twee keer per dag je tanden te poetsen en dagelijks te flossen of te ragen om tandplak en later tandsteen te voorkomen.

Tandsteen kan namelijk leiden tot tandbederf, een veelvoorkomend probleem dat zowel ongemakkelijk als kostbaar kan zijn om te behandelen.

Sommigen vinden het lastig om dagelijks te flossen, waardoor een tandartsbezoek kan resulteren in dure reinigingen en het vullen van gaatjes.

Ondanks de moeilijkheden met flossen, zijn er gelukkig eenvoudige huishoudelijke remedies die kunnen helpen, zoals een doe-het-zelf tandpasta.

Deze tandpasta kan worden gemaakt met slechts vier eenvoudige stappen:

  1. Neem een theelepel gewoon keukenzout.
  2. Voeg twee theelepels baking soda toe.
  3. Meng deze droge ingrediënten voorzichtig.
  4. Voeg een eetlepel water toe om een pasta te vormen.

Deze pasta kan in slechts drie minuten tijd effectief tandplak verwijderen en bij regelmatig gebruik eens per week kan het helpen tandsteen te voorkomen en je gebit gezond te houden.

Onthoud dat hoewel deze methode kan helpen, het geen vervanging is voor regelmatige tandartsbezoeken en dagelijkse mondhygiëne.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven