Ongelooflijk: Parkeren bij dit Nederlandse pretpark is erg duur!

pa 1jpg

In Nederland ervaren veel mensen plezier bij een uitstapje, met name naar de diverse attractieparken in het land.


Echter, het plezier wordt steeds duurder, niet alleen vanwege de hoge toegangsprijzen, maar ook door de toenemende parkeerkosten.


Dit artikel werpt een licht op dit aspect van het bezoek aan attractieparken, wat voor velen een tegenvaller blijkt te zijn.


Meestal komt de meerderheid van de bezoekers met de auto, vaak vergezeld door vrienden of familie.


Maar een dagje uit in 2024 is een aanzienlijke investering geworden. Zo variëren de entreeprijzen van De Efteling van €43 tot €51 per persoon.


Recentelijk zijn ook de prijzen voor eten en drinken binnen het park aanzienlijk gestegen.


Zo betaal je bijna vier euro voor een flesje water en bijna zes euro voor een broodje Unox.


De hoge prijs blijft voor velen een struikelblok, ondanks de optie om eigen eten en drinken mee te nemen.


Gelukkig zijn er vaak kortingsmogelijkheden voor entreeprijzen door online tickets aan te schaffen of gebruik te maken van kortingsacties.


Voor frequente bezoekers kan een abonnement een voordelige optie zijn. Echter, de kosten beperken zich niet tot de entreeprijzen.


Naast mogelijke extra’s binnen het park, zoals ijsjes en snacks, moeten bezoekers ook rekening houden met brandstofkosten en vooral de parkeerkosten.


Onderzoek toont aan dat de parkeertarieven bij de vijf grootste parken in Nederland aanzienlijk hoog liggen. Hieronder staat een overzicht van de parkeerkosten per park.

Duinrell €15
Efteling €12,50
Walibi €12
Toverland, Slagharen €10

1. Dit zou eigenlijk niet mogen, te belachelijk voor woorden! 2. Dit park staat op nummer 1, abnormaal zo duur! 3. Daar kun je bijna een entreeticket voor aanschaffen. 4. Te absurd voor woorden! Gewoon niet leuk meer. 5. Met het OV reizen is dan nog goedkoper!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven