Moslimscholieren proberen sharia in te voeren op school: ‘Meisjes moesten gezichten bedekken’

Een zorgelijke situatie heeft zich voorgedaan op een school in Neuss, Duitsland, net over de grens met Nederland.

Volgens een bericht in de Telegraaf hebben enkele moslimscholieren geprobeerd om de sharia, een strenge islamitische wetgeving, op school in te voeren. Deze poging is echter door de autoriteiten verijdeld.

Een groep van vier bijna-volwassen scholieren had ambitieuze plannen om de gehele schoolcultuur te veranderen.


In het rapport werd gemeld dat ze medeleerlingen dwongen om jongens en meisjes te scheiden en eisten dat docenten hieraan meewerkten. Het werd gemeld dat “jonge meisjes hoofddoeken moesten dragen en hun gezichten bedekken”.


De vakbond Opvoeders en Wetenschap stelt verder vast dat islamitische scholieren steeds assertiever worden in het opleggen van hun religieuze overtuigingen in onderwijsinstellingen, inclusief eisen voor gebedsruimtes en vrije vrijdagen voor moskeebezoek.


Scholieren hebben zich beziggehouden met het schoolzwemmen en eisten een scheiding tussen mannelijke en vrouwelijke zwemdocenten en leerlingen.


Na deze incidenten is er door de autoriteiten ingegrepen. De scholieren toonden weinig bereidheid om zich aan de Duitse democratische waarden te committeren, met als doel om Duitsland om te vormen tot een moslimland.


Zowel de inlichtingendienst als de ouders van de betrokken scholieren zijn geïnformeerd en er zijn strenge gesprekken gevoerd.

In Noordrijn-Westfalen is het “Wegweiser” programma opgezet om jongeren die dreigen af te dwalen, terug te brengen naar het rechte pad.

Bovendien is er melding gemaakt van soortgelijke problematiek in Wuppertal, waar een ‘Sharia-polizei’ actief is in winkels en discotheken om te controleren of men zich aan islamitische regels houdt. Deze situaties wekken grote zorgen op bij zowel Rainer Wendt, de baas van de politie, als Heinz-Peter Meidinger, erevoorzitter.“`html

Volgens Wendt is de sharia bij veel migranten thuis meer aanwezig dan de regels uit de Grondwet, terwijl Meidinger opmerkt dat op sommige scholen de Duitse wet niet langer van toepassing is.

Deze ontwikkelingen duiden op een groeiende spanning tussen culturele waarden en de Duitse wetgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven