Moeder verdient goed maar heeft moeite om rond te komen: ‘Nooit geld voor leuke dingen’

geld6 1jpg

Er is een opvallende bekentenis gedaan door een vrouw die jaarlijks meer dan 81.000 pond verdient, oftewel zo’n 93.000 euro, maar toch moeite heeft om financieel rond te komen.

Zelfs alledaagse zaken zoals een tijdschrift of make-up zijn nu buiten haar financiële bereik. De stijgende kosten van levensonderhoud zijn duidelijk voelbaar, vooral in het Verenigd Koninkrijk.

Weet jij wat je moet doen als je geld vindt op straat? Het antwoord is verrassend!

Op het Mumsnet-forum deelde een alleenstaande moeder haar financiële worstelingen, en dit verhaal werd opgepikt door The Mirror.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Zij benadrukt: “Hoewel ik niet verhonger, moet ik elke dag budgetteren om rond te komen.”

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Zij constateert dat zelfs kleine luxegoederen zoals een kopje koffie, een tijdschrift of lippenstift nu onbetaalbaar zijn geworden.

Ze bekijkt het als volgt: “Wie heeft er tegenwoordig nog spaargeld?”. Ze vertelt dat ze een alleenstaande co-ouder is die in Londen woont, waar de hypotheekkosten erg hoog zijn.

Familie Khaled heeft niet genoeg aan uitkering: Leefgeld is maar 150 euro per week

“Al mijn gespaarde geld is op, en nu kan ik helemaal geen leuke dingen meer doen. Ik kan mijn kinderen niets geven en we kunnen nooit iets leuks doen.”


Op papier zou een jaarinkomen van 81.000 pond, oftewel 6.750 pond per maand, genoeg moeten zijn. Maar volgens haar is dat niet het geval.

Weet jij wat je moet doen als je geld vindt op straat? Het antwoord is verrassend!

Ze uit ook haar frustratie richting de overheid: “Ik begrijp niet hoe zij kunnen beweren dat de economie goed draait en dat de inflatie meevalt.”

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Haar bericht ontving veel reacties. Een andere gebruiker merkte op: “Ik verdien iets meer dan jij en houd ook maar weinig over. Mijn hypotheek kost 1.300 pond per maand.”

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

1. Het lijkt erop dat er iets misgaat!
2. Ik ken genoeg mensen met minder…
3. Deze moeder kan nog net eten kopen voor haar kinderen…
4. Ze kan helemaal niets kopen voor haar kinderen.
5. Voor deze moeder is sparen onmogelijk.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven