Moeder boos op dierenarts: Zoon ziet zichzelf als kat maar mag niet naar dierenkliniek!

WhatsApp Image 2024 06 02 at 142117 1jpg

Op TikTok heeft een moeder hulp gezocht omdat haar zoon zichzelf identificeert als een kat, maar niet behandeld wordt door de dierenarts.

De video ging viraal en trok wereldwijde aandacht. Volgens de moeder is de dierenarts niet inclusief genoeg.

In onze samenleving zijn er steeds meer mensen die zich niet willen identificeren met de gebruikelijke categorieën waarin ze geplaatst worden.

Sommigen identificeren zich als homo, non-binair of genderqueer, en het is cruciaal om deze identiteiten te respecteren.

Helaas delen niet alle mensen deze opvatting, wat leidt tot protesten en debatten die vaak gevoed worden door de LGBTQ+ gemeenschap.

In deze gemeenschap is acceptatie en ondersteuning belangrijk, gezien de obstakels die veel leden nog ondervinden.

Soms kunnen goede bedoelingen echter averechts werken. LGBTQ+ staat niet alleen voor de LGBTQ-gemeenschap, maar ook voor vele andere identiteiten.

Een geval betrof een jongen die zichzelf identificeerde als een kat en naar de dierenarts wilde gaan toen hij zich niet lekker voelde, net zoals katten medische zorg nodig hebben.

De moeder werd boos toen de dierenarts weigerde haar zoon te behandelen en beschuldigde hem vervolgens van discriminatie.


“Als mijn zoon zegt dat hij een kat is, dan is hij een kat. Hij verdient het om als zodanig behandeld te worden,” verklaarde ze. Ze denkt er zelfs over na om een rechtszaak aan te spannen vanwege de vermeende uitsluiting.

@isatandstared Replying to @disneydel #isatandstared #satire ♬ original sound – Kass Theaz

1. Overweegt een rechtszaak vanwege beweerde uitsluiting.
2. Ze vindt dat hij gewoon als kat behandelt moet worden.
3. De moeder is woedend op de dierenarts.
4. Haar zoon kan geen behandeling krijgen bij de dierenarts.
5. Volgens deze moeder is de dierenarts niet exclusief genoeg.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven