Meisje niest duizenden keren per dag: ‘Het is moeilijk om naar te kijken’

Velen van ons zullen de kriebel in de neus, de prikkelingen en het vervelende gevoel van niezen herkennen, vooral wanneer het meerdere keren achter elkaar gebeurt.


De arme Katelyn Thornley grijpt genadeloos naar een zakdoekje, omdat ze simpelweg niet kan stoppen met niezen.


Katelyn beschrijft de bizarre medische toestand als verrassend pijnlijk, omdat haar lichaam constant gespannen staat in afwachting van de volgende uitbarsting die uit haar neusgaten vliegt – zelfs de hele dag door.

Nadat ze een klarinetles op haar school in Texas, VS, had verlaten, begon ze op 12-jarige leeftijd plotseling te niezen. Ze legde uit dat het eigenlijk begon als kleine sprongetjes.

In eerste instantie dacht Katelyn dat het een allergische reactie kon zijn of dat haar neus gewoon ergens door geïrriteerd was. Ze dacht dat het snel zou stoppen, maar dat gebeurde nooit.

“`html

Er werd beweerd dat het vreemde probleem alleen maar erger werd en dat zij tot 20 keer per minuut moest niezen – wat neerkomt op maar liefst 12.000 keer per dag.

In een interview met ABC News zei ze: “Het waren maar een paar keer niezen hier en daar, maar tegen de tijd dat ik naar bed ging, had ik die nacht dertig keer geniesd.”

In de daaropvolgende weken begonnen haar niesbuien wel vijftien minuten per keer te duren.

“`

Katelyn kon nauwelijks een zin afmaken vanwege de aanhoudende niesbuien. Dit resulteerde erin dat ze uiteindelijk niet meer naar school kon gaan en moest stoppen met het spelen van klarinet in de band.

Haar moeder, Erika Hodges, merkte op: ‘Ze kan niet echt naar school gaan of iets normaals doen. Ze kan niet goed eten, ze moet nippen. Ze kan niet drinken. Het heeft alles beïnvloed.”


In Houston hebben artsen van het Texas Children’s Hospital geprobeerd de mysterieuze niessituatie te doorgronden, maar ze stonden voor een behoorlijke puzzel.


Dr. Mered Parnes deelde zijn vermoedens en zei: “Ze beschreef een vreemd gevoel in haar neus, en dat stukje van haar geschiedenis komt heel vaak voor bij tics.

Toen Katelyn’s verhaal in september 2015 openbaar werd gemaakt, had ze al zes artsen gezien, die allemaal allergieën en de aanwezigheid van een virus hadden uitgesloten, wat haar situatie des te mysterieuzer maakte.

Ze waren met stomheid geslagen.

Steeds meer maakten haar ouders zich zorgen over het meedogenloze niezen van hun dochter en de mysterieuze oorzaak daarvan.

Travis, de vader van het meisje, herinnerde zich een keer waarin Katelyn een niesbui had die 45 minuten achter elkaar duurde.

Volgens het Guinness World Records duurt de langste niesbui 976 dagen, dus je kunt je bedenken hoe verbijsterd ze waren.

Het gezin voelde paniek toen er iets met haar gebeurde.

Travis beschrijft: “Ze schreeuwde een paar keer van de pijn en het enige wat ik kan doen is haar stevig vasthouden en wachten tot ze gaat slapen.”

Hij voegt eraan toe: “Het is moeilijk om naar te kijken. Alles waar je met haar over praat, irriteert haar – je ziet haar piekeren en voortdurend niezen.”

DesondanksErika en ik hadden nog steeds hoop dat er iemand naar voren zou komen en antwoorden zou geven over Katelyns toestand.

Alleen als ik eindelijk in slaap viel, kon ik een beetje rust vinden van het niezen – ik moest Benadryl meenemen en naar The Beatles luisteren om het niezen weg te houden.

“Soms wou ik dat ik mijn lichaam even kon verlaten, zodat ik mezelf kon zien slapen,” zei de jongere. “Omdat ik zelfs in mijn dromen nies.”

Er is nog steeds geen officiële update over Katelyns niesgewoonte, hoewel er al acht jaar zijn verstreken. Laten we hopen dat ze niet langer zakdoekjes in bulk hoeft te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven