Megarel op komst rond familie Meiland: ‘Dat ze dat toch maar schrappen’

WhatsApp Image 2024 01 21 at 095750jpg

De familie Meiland heeft al jarenlang een positieve invloed op de Nederlandse televisie.

Populariteit Maxime Meiland daalt hard: ‘Er hangt een vervelend sfeertje om haar heen’
maxime meiland

Hoewel sommige kijkers zich beginnen te ergeren aan het “overdreven gegil” en het gedrag van de familieleden, blijven honderdduizenden mensen toch trouw op hen afstemmen.


Met programma na programma en een opeenvolging van miljoenen kostende huizen lijkt alles hen voor de wind te gaan.


Maar schijn bedriegt, want zoals we weten kan een televisiecarrière plotseling eindigen.


Een nieuw boek in samenwerking met de familie Meiland is in de maak door Jan Dijkgraaf.


Echter, volgens Dijkgraaf kan er iets potentieel explosiefs in staan dat mogelijk geschrapt moet worden: “Het zou kunnen dat ze dat toch maar schrappen.”


Het betreft vermoedelijk uitspraken over de Islam, waar Erica Meiland eerder al vanwege haar standpunten veel kritiek op ontving.


Ze gaf openlijk te kennen een aanhanger te zijn van Geert Wilders’ ideeën, met uitspraken als: “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen.’


Daarnaast noemde ze drie vrouwen met hoofddoeken ooit ‘pinguïns’, wat haar niet in dank werd afgenomen.


Volgens critici zou er opnieuw controversieel materiaal in het nieuwe boek staan dat mogelijk het einde van hun populariteit zou kunnen betekenen.


Dijkgraaf verklaart: “Er komt één ding in waarvan Timon en ik tegen elkaar zeiden: ‘Het zou kunnen dat ze dat eruit halen omdat ze geen zin hebben in weer zoveel ophef!’”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven