Werknemers onthullen hun mening over 4 McDonalds gerechten.

mcdo 1jpg

Met zijn geliefde Big Mac staat McDonald’s bekend om zijn brede scala aan gerechten. Voorkeuren voor fastfood verschillen per persoon.

De medewerkers van McDonald’s kennen als geen ander de maaltijden, niet alleen vanuit het bereiden, maar ook omdat ze regelmatig met personeelskorting de gerechten consumeren.

Business Insider heeft gesprekken gevoerd met zowel huidige als voormalige medewerkers om te ontdekken welke maaltijden zij liever links laten liggen. Hier zijn vier van de minst populaire gerechten onder het personeel van McDonald’s:

De Filet-O-Fish van McDonald’s heeft een rijke geschiedenis. Het was in 1965 het eerste niet-hamburgergerecht op het menu en is sindsdien een icoon geworden. Vooral tijdens de vastentijd is het populair, omdat katholieken op vrijdagen geen vlees eten.

Het is zelfs een van de favoriete gerechten van voormalig president Trump, die vaak twee visburgers tegelijk bestelt, samen met twee Big Macs en een grote chocolademilkshake.

Maar volgens

Volgens twee medewerkers van de fastfoodketen die met Business Insider hebben gesproken, is dit gerecht toch echt minder geliefd.


Naar de mening van een voormalige medewerker uit Virginia is de Filet-O-Fish vooral geschikt voor oudere klanten omdat het voor hen makkelijker te kauwen is, maar hijzelf houdt niet van de smaak. Een ander personeelslid beschreef de visburger als “tamelijk smakeloos”.


Een medewerker uit Minnesota heeft aangegeven dat hij nooit kiest voor de gezondere opties op het menu, zoals de salades.


Hij is geen fan van al die sla en groenten en merkt op dat de calorieën verrassend hoog zijn.


Zo bevat bijvoorbeeld de ‘Crispy Chicken Salad’ 520 calorieën en de ‘Bacon Ranch Salad with Buttermilk Crispy Chicken’ 490 calorieën. Ter vergelijking, een Big Mac bevat 540 calorieën.


Volgens twee andere medewerkers vermijden ze de kipburgers omdat deze vol zitten met boter en daardoor ongezonder zijn dan ze lijken.


Er werd door een voormalige manager van een McDonald’s-vestiging gedeeld dat hij altijd de nieuwe gerechten op het menu vermijdt en liever de basisproducten van de fastfoodketen kiest.


Niet alle gerechten op het gevarieerde menu van McDonald’s vallen in de smaak bij het personeel, vanwege hun persoonlijke voorkeuren en gezondheidsbewuste keuzes die een rol spelen bij hun menukeuze.


Het is van belang te beseffen dat smaak subjectief is, en wat de een lekker vindt, kan voor de ander minder aantrekkelijk zijn.


Grote kans dat jij dit nu ook niet meer gaat bestellen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven