Manuela Kemp vertelt over moeilijke situatie: ‘Daarom doe ik nu rustiger aan’

mk 1jpg

In het verleden verdween Manuëla Kemp plotseling uit de schijnwerpers tijdens het radioprogramma De MAX. Haar onverwachte onsamenhangendheid leidde tot speculaties over haar toestand.

Na een langere periode van stilte heeft Manuëla eindelijk openheid van zaken gegeven in een interview met de VARA-gids.

Manuëla onthult in het interview wat de daadwerkelijke reden was voor haar afwezigheid en deelt hoe het nu met haar gaat. Ze legt uit dat het afgelopen jaar zwaar voor haar is geweest vanwege gezondheidsproblemen.

“Vorig jaar was een behoorlijk ziekenhuisjaar. Ik had veel last van epilepsie, iets wat ik als kind ook al had. Het kwam terug, heel vervelend. Maar gelukkig heb ik nu goede medicatie,” deelt ze.

Naast epilepsie had Manuëla ook te maken met andere gezondheidsproblemen. “Er waren nog andere dingen, ik heb ooit een zware rugoperatie gehad en kreeg opnieuw last van mijn rug.”

De gezondheidsproblemen van Manuëla kwamen niet onverwacht.

Nadat ze heeft toegegeven dat ze zichzelf vaak heeft overwerkt gedurende haar lange loopbaan, deelt ze een inzicht. “Tijdens 40 jaar werken ren je jezelf voorbij. Dan heb je het zo druk dat je niet in de gaten hebt dat het niet zo lekker met je gaat,” vertelt ze.

Na ervaren te hebben hoe de fysieke klachten en de drukte haar beïnvloedden, was er uiteindelijk een moment van bewustwording. “Ik ben vorig jaar helemaal door de mangel gegaan en heb mezelf compleet laten nakijken.”

”Toen heb ik besloten zaken anders aan te pakken, het rustiger aan te doen.” Na deze keuze begon Manuëla haar leven op een nieuwe manier vorm te geven.

Haar liefde voor zwemmen werd herontdekt, wat niet alleen bevorderlijk was voor haar fysieke gezondheid, maar ook een positieve impact had op haar mentale welzijn.

“Ik zwem veel. Als je steeds fysieke klachten hebt, werkt dat ook mentaal door. Depressief is een groot woord, maar ik werd er niet vrolijker van.”


Optimistisch zegt ze: “Nu ben ik op de terugweg en krijg ik weer overal zin in.” Manuëla heeft zich opnieuw gericht op haar oude passies.


Nu is ze bezig met het ontwerpen en maken van verschillende spullen, zoals sieraden en lampen. Deze creatieve activiteiten geven haar nieuwe energie en voldoening.


Enthousiast vertelt ze: “Ik hou me op het ogenblik vooral bezig met mijn oude liefde: spullen ontwerpen en maken. Van sieraden tot lampen.”


Ondanks haar lange en succesvolle carrière in de media, heeft Manuëla geen spijt van haar beslissing om een stap terug te doen.


Reflecterend zegt ze: “Na bijna 40 jaar vond ik het even mooi geweest, maar ik heb het altijd ontzettend leuk gevonden. Vooral werken in een team. “


Zij heeft besloten om afstand te nemen van de radio en televisie met als resultaat dat ze nu de rust heeft gevonden die ze nodig had om te herstellen en haar aandacht te richten op nieuwe projecten.


1. Ze heeft ervoor gekozen om volledig weg te blijven van de schijnwerpers.
2. Het is allemaal echt intens.
3. Eindelijk is ze open over haar situatie.
4. Dit heeft best wel impact..
5. De redenen waarom ze geen andere keuze had dan uit de spotlights te verdwijnen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven