Kiekjes van mannen die verplicht met vrouwlief moeten winkelen: Foto 16 is hilarisch!

WhatsApp Image 2024 03 28 at 162930jpeg

Heb je dat ook weleens meegemaakt, dat je vriend niet graag meegaat winkelen? Moet je hem bijna smeken om mee te gaan, en zelfs dan geeft hij niet toe?


En als je hem eindelijk zo ver hebt gekregen (goed gedaan!), loopt hij met een chagrijnig gezicht achter je aan terwijl jij enthousiast rondkijkt. Dit scenario klinkt ons allemaal bekend in de oren.


Maar waarom houden mannen eigenlijk niet van winkelen? Er zijn twee theorieën die hierover circuleren, en eerlijk gezegd, wij zijn er redelijk tevreden mee!


De eerste, oudste theorie gaat over mannen als jagers. Vroeger waren mannen bezig met het jagen op hun prooi en zodra ze die hadden gevangen, waren ze tevreden.


Vrouwen daarentegen waren de verzamelaars die op zoek gingen naar besjes. Nu jagen we op de beste koopjes en mooiste items. Het zit gewoon in onze aard.


Maar er is nog een andere kijk op de zaak. De tweede theorie stelt dat er simpelweg meer te shoppen is voor ons.


Winkelcentra zijn ontworpen met ons en onze liefde voor kleding in gedachten. Vroeger verdiende de man het geld terwijl de vrouw inkopen deed.


Daarom deden winkeliers en adverteerders er alles aan om vrouwen te verleiden tot aankopen. Missie geslaagd.


In de gemiddelde winkelstraat domineren grote modeketens, vooral gericht op vrouwen, gevolgd door talloze damesmodezaken en speciaalzaken.


Bovendien vind je in de gemiddelde winkelstraat diverse eetgelegenheden, enkele sportwinkels en een paar herenwinkels.


Het aanbod voor vrouwen is van nature al veel uitgebreider, zowel in de hoeveelheid winkels als in het assortiment. Zelfs in unisex winkels van grote modeketens ligt de focus duidelijk meer op vrouwen.


Dus, wat er ook van zij, het lijkt erop dat winkelen een activiteit is die beter bij vrouwen past. Maar laten we eerlijk zijn, soms is het ook gewoon hilarisch om mannen mee te nemen op een shoppingtrip! 😉

Laat de arme mannen maar geld verdienen, wij gaan ons eigen ding doen: geld uitgeven!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven