Louis van Gaal praat eerlijk over moeilijke periodes: ‘Ik ken de dood goed’

WhatsApp Image 2024 06 29 at 142149jpg

In de buurt van vier jaar geleden onthulde Louis van Gaal dat er bij hem een agressieve vorm van prostaatkanker was vastgesteld.

De voormalige trainer van onder andere het Nederlands elftal deelt met de Spaanse sportwebsite AS zijn uitdagende gevecht tegen deze ernstige ziekte. Van Gaal ondergaat zware periodes:

“Ik leef nu iets meer dan drie jaar met de ziekte, met bestraling, hormooninjecties, operaties, katheters en urinezakken.” Ondanks deze uitdagingen merkt hij op dat hij er ongelooflijk mee om kan gaan.

Van Gaal, bekend om zijn nadruk op doelen, legt een vergelijking tussen zijn aanpak van kanker en zijn benadering als coach:

Bij het kankerproces gebeurt hetzelfde als bij het proces van coach zijn: je hebt een doel. Voor mij was het positief om met beide dingen om te gaan.”


Van Gaal blijft vasthouden aan zijn vastberadenheid ondanks een diagnose die het leven van velen verandert.


“Ik kom uit een gezin van negen broers. Ik ben de jongste. Mijn vader overleed op 53-jarige leeftijd, toen ik 11 was.” deelt Van Gaal.


“Mijn vrouw overleed toen ze 39 was. En al mijn broers zijn te vroeg gestorven. Ik ben vertrouwd met de dood”, aldus Van Gaal. Ondanks persoonlijke tragedies denkt Van Gaal nog niet aan afscheid nemen.


Van Gaal heeft recentelijk een nieuw penthouse in Noordwijk aangeschaft voor 3,2 miljoen euro, waar hij van zijn pensioen hoopt te genieten, wat aangeeft dat hij nog steeds plannen maakt voor de toekomst.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven