Loiza Lamers daagt Johan Derksen uit voor een discussie.

WhatsApp Image 2024 05 16 at 141515 2jpg

In haar eerste optreden bij Vandaag Inside gisteravond had Loiza Lamers een confronterend gesprek met Johan Derksen.


In het licht van Derksens scherpe opmerkingen deze week over Nikkie de Jager, stelde Lamers vast: “Dat vind ik dan zo jammer.”

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Reflecterend op de uitzending merkte Lamers op: ‘Achter de schermen zijn jullie zo lief, maar gisteravond noemde je Nikkie een ‘jongetje’. Daarna corrigeerde je jezelf naar ‘zij’, dus ik denk: je doet het expres.”


De discussie escaleerde met Lamers die scherp reageerde toen Johan stamelde: “Ja, nee, nee, nee, maar: ik ben daar niet zo goed in.” Lamers confronteerde hem met: “Ja, maar hoeveel jaren ben je er al niet zo goed in?”


“Ik kan het ook niet meer bijhouden. Je hebt ook dat meisje of die jongen of…” Johan reageerde, terwijl Lamers hem onderbrak met: “Nee, we zeggen meisje, helemaal als ik er ben.”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: ‘dan ben je niet goed bij je hoofd’

Het gesprek nam een wending over Raven van Dorst, die zich niet identificeert als man of vrouw. “Dan weet ik ook niet wat ik moet zeggen,” werd opgemerkt door Johan.

Johan Derksen haalt snoeihard uit naar Gordon: ‘Je hebt nichten en valse nichten’

Resoluut antwoordde Lamers: “Ja, maar als ík niet weet wat ik moet zeggen, dan lees ik me óf in of ik denk: ik brand m’n handen er niet aan.”

Johan bekende: “Jawel, maar ik ben, met alle respect, in jullie branche ook niet zo geïnteresseerd om me daarin te verdiepen.”

Johan toonde zijn zachtere kant met de woorden: “Het gaat maar om één ding: of je kind gelukkig is. En de rest speelt geen enkele rol.” Lamers was zichtbaar ontroerd: “Nou, dat vind ik geweldig. Dank je wel. Dat vind ik fijn om te horen.”

Ze sloot het gesprek af met de woorden: “Uiteindelijk zijn we allemaal mens. Soms is het gewoon net iets te hard en vind ik het een beetje makkelijk scoren.”

Johan Derksen aan de andere kant!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven