Nieuwe regels beperken het maximum bedrag voor contante betalingen in winkels!

porjpg

Naar aanleiding van cash geld heeft de overheid recent strengere maatregelen opgesteld, wat onder de bevolking voor de nodige discussie heeft gezorgd.

Het bevorderen van transparantie en het tegengaan van belastingontduiking zijn de doelen van deze nieuwe regels; cash geld is immers lastiger te traceren voor belastingdoeleinden.

Vanaf nu geldt er een maximumbedrag voor contant geld dat iemand thuis mag bezitten, terwijl dat voorheen onbeperkt was.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Daarnaast heeft de overheid ook de regels voor contante betalingen in winkels aangescherpt, waarbij het maximale bedrag voor contante betalingen is verlaagd van €10.000,- naar €3.000,-.

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Onder deze nieuwe regels moeten winkeliers ook strenger controleren en identiteitsgegevens vastleggen bij contante betalingen. Het hoofddoel van deze veranderingen is het aanmoedigen van het gebruik van pinbetalingen, aldus de overheid.

Ondersteunt de bevordering van een grotere mate van openheid bij financiële transacties.

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Desalniettemin zijn niet alle betrokkenen enthousiast over deze vernieuwde voorschriften. Er zijn individuen die een gevoel van controle ervaren en de aanpassingen als een inbreuk op hun privacy beschouwen. Zij maken zich zorgen dat de overheid te veel invloed wil uitoefenen op hun financiële handelingen.

De voortdurende discussie over deze maatregelen wordt verwacht, terwijl de overheid tracht een evenwicht te vinden tussen veiligheid, openheid en privacy in financiële aangelegenheden.

1. Voorheen was het toegestaan om tot €10.000,- contant te betalen,..
2. Er wordt ook van winkeliers verwacht dat ze strikter controleren en vastleggen.
3. Deze beperking leidt tot verontwaardiging onder veel individuen.
4. Velen zien de verandering als een inbreuk op hun privacy.
5. Een limiet is ook ingesteld voor het maximale bedrag aan contant geld in huis!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven