Lerares laat haar leerlingen huur betalen voor bureau: ‘er zijn geen excuses’

Shelby Lattimore, een lerares uit Charlotte, Carolina, wordt steeds populairder vanwege haar innovatieve aanpak van financiële educatie voor haar leerlingen. Met haar methode van ‘huur betalen voor schoolbanken’ wil ze haar derdeklassers de waarde van geldbeheer bijbrengen.

In een van haar vele video’s zegt de jonge lerares: “De huur moet elke maand worden betaald, er zijn geen excuses”.


Op creatieve wijze wil Shelby, die zelf uit een gezin kwam dat subsidies ontving, haar leerlingen laten zien hoe waardevol geld is, geworteld in haar eigen ervaringen.


“Opgroeien in een huishouden dat subsidies nodig had om rond te komen, heeft me geleerd hoe belangrijk geld is,” deelt Shelby.


In haar klas heeft ze een systeem geïntroduceerd waarbij leerlingen taken uitvoeren, zoals het bord vegen of de leerkracht assisteren, en hiervoor nepgeld verdienen. Dit geld kunnen ze vervolgens gebruiken als ‘salaris’.


De kinderen kunnen dit verdiende geld gebruiken om de huur voor hun bureau in de klas te betalen. De maandelijkse huur is vastgesteld op $5 aan het begin van elke maand.



In aanvulling daarop, kunnen de leerlingen hun verdiende geld spenderen aan kleine privileges, zoals eten in de klas of voor één dag de leraar zijn.


Shelby’s aanpak omvat tevens een systeem van boetes voor negatief gedrag, waarbij ze het belang van verantwoordelijkheid en de financiële gevolgen van acties benadrukt.

Deze educatieve benadering heeft niet alleen de aandacht getrokken van de negen miljoen kijkers van haar video’s, maar heeft ook lof ontvangen van ouders en andere internetgebruikers.

Veel mensen prijzen het idee als geniaal en hopen dat meer leraren een soortgelijke aanpak zouden volgen om kinderen voor te bereiden op financiële realiteiten in de volwassen wereld.

De vraag rijst: op welke leeftijd moeten kinderen beginnen met het leren over geld? De aanpak van Shelby Lattimore suggereert dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het introduceren van financiële concepten op een educatieve en leuke manier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven